DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: Elképesztő ezeket az autókat vezetni

Pierre Gasly szerint az idén valamelyest egyszerűsített F1-es autókat továbbra is hihetetlen érzés vezetni, ezért mindenki szerencsésnek mondhatja magát, aki egy ilyen "szörnyetegbe" beülhet.

Hiába a kezdeti nehézségek, a Red Bullnál versenyző Pierre Gasly nem felejti el értékelni szerencsés helyzetét. A francia versenyző idén az energiaitalos csapattal debütált a Formula-1 élmezőnyében, ám teljesítménye egyelőre jelentősen elmarad csapattársáétól, Max Verstappenétől. Gasly a rá nehezedő nyomás ellenére elképesztően élvezi a versenyzést, a vezetési élményt semmi máshoz nem hasonlíthatónak írta le.

 gasly-action-monaco-20191



„Szinte lehetetlen szavakba önteni, mekkora élvezetet nyújt egy Formula-1-es autó vezetése. Mindössze egy maroknyi ember szerencsés annyira, hogy beülhet ezekbe az autókba. Akik nem vihetik őket pályára, azok számára nehéz ezt megérteni. Annyira gyorsak - az adrenalint, a sebességet, a G-erőket lehetetlen felfogni” – magyarázta a Mobil 1 The Grid lapnak.

Köztudott, hogy a Formula-1 világa nem mentes a politikától, és a sajtó erős jelenléte sem könnyíti meg a versenyzők és a csapattagok hétköznapjait. A napokban épp a franciával kapcsolatban röppent fel egy pletyka, miszerint Nico Hülkenberggel helyet cserélve hamar a Renault csapatánál találhatja magát. A 23 éves pilóta az ilyen híresztelésekre fittyet hányva inkább saját magával és a fejlődésével foglalkozik.

„Természetesen nagyon fókuszált vagyok, erős jellemmel bírok és tudom, hogy mit akarok. Ez hajt, amikor felkelek reggel. Folyton azon gondolkodom, versenyzőként hogyan válhatnék még jobbá. Mindig a fejlődésre törekszem. Persze az F1-ben sokkal komolyabb a légkör, sokkal profibb ez a világ, mint amilyen a gokartos időkben volt. Ezeket a szörnyetegeket viszont így is élvezet vezetni” – tette hozzá Gasly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: