DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Sajtó: Alonso érkezhet Vettel helyére

Vad híresztelés látott napvilágot a spanyol sajtóban: Fernando Alonso állítólag nem csak a visszatérésen gondolkozik, de egyenesen egykori csapatát, a Ferrarit vette célba.

Fernando Alonso 2010-ben abban a reményben igazolt a Ferrarihoz, hogy újfent esélye legyen a világbajnoki címért harcolni. Noha a spanyol öt évet töltött a Scuderiánál, és két alkalommal is részese volt az év végi küzdelemnek, a hőn áhított siker egyszer sem jött össze neki, így hátat fordított a vörösöknek.



Ezt egy négy éves, sokkal keserűbb periódus követte a McLarennél, így Alonso megcsömörlött az egész Forma-1-től, arról viszont nem tett le, hogy a jövőben valamikor visszatérjen. Most úgy tűnik, hogy hamarosan jöhet a folytatás, nem is akárhol: a Ferrarinál, amely bajnoki reményekkel kezdte az idei szezont, de megint alulmaradni látszik a Mercedesszel szemben.

Ha sajátjairól van szó, a spanyol média hajlamos nagyokat álmodni, a Marca pedig nem kevesebbet állít, mint hogy Alonso az eddig felemásan teljesítő Sebastian Vettel helyét foglalhatja el a csapatnál. A spanyol maga eddig nem sokat nyilatkozott a jövőjéről – jelenleg a két hét múlva esedékes Le Mans-i 24 órásra fókuszál –, ha mégis, azt inkább az Indy 500-zal kapcsolatban tette.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: