DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért hívja magát Ricciardo Méhészborznak

A méhészborz (mellivora capensis) az állatvilág legrettenthetetlenebb tagjaként ismert, amely mérgeskígyókkal harcol és nagyragadozókra támad. Daniel Ricciardo is pont ilyen.

A hétszeres nagydíjgyőztes, a bevetődős előzéseiről ismert Daniel Ricciardo sisakján is szerepel a Méhészborz becenév. Miért választotta kabalájának a kicsi, de merész afrikai ragadozót?

„Az oka, hogy megváltozott hozzáállásom a versenyzéshez és agresszív lettem, az, hogy a karrierem során sokszor hagytam el a pályát úgy, hogy sajnálatot éreztem magam iránt. Megbánással távoztam: ha megpróbáltam volna, lett volna hely, máshogy kellett volna csinálnom, miért is nem tettem… Folyamatosan keresztülmentem ezen és szörnyen éreztem magam miatta. Úgy éreztem, nem voltam méltó magamhoz és azokhoz, akik támogattak” – mondta el Ricciardo Nico Rosbergnek a Beyond Victory podcastben.



„Amikor felvettem a Méhészborz nevet, alkut kötöttem magammal, hogy inkább megpróbálom és kudarcot vallok, talán összetöröm, ahelyett, hogy meg sem próbálom.  Sokkal jobban megbékélek magammal, ha megpróbáltam. Azt hiszem, a körülöttem levő emberek is jobban tisztelnek, amíg nem vagyok meggondolatlan. Ez pedig kihat az önbizalomra, az önbizalom hatására pedig még bátrabb leszek. Ez jó, sőt kiváló érzés.”

„Párszor belebuktam, de még mindig sokkal jobb volt, mint valaki mögött vesztegelni az egész versenyen, és tétovázni, hogy meghúzzam-e a ravaszt. Azért nem jár jutalom” – folytatta a Renault pilótája, hozzátéve, hogy ausztrál barátait is gyakran bátorítani szokta, utazzanak külföldre, keressenek új munkát, ha a régivel nem elégedettek. „Ilyenkor azt mondom: mi értelme? Miért csinálod még mindig ezt? Mitől félsz? Csak csináld, próbáld meg, és ha nem sikerül, kit érdekel?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: