DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kanadára megérkezik az új Mercedes-motor

Utolsóként a listavezető is bemutatja frissített erőforrását, a tervek szerint a következő F1-es versenyhétvégére elhozza az új motort az idei szezont toronymagasan uraló Mercedes.

Ha nem lenne elég gondja a Ferrarinak, vagy a Red Bullnak, esetleg bárki másnak, úgy fest, hogy a következő F1-es hétvégén, Kanadában megérkezik az eddig hatból hatot nyerő, a mezőnyből messze kiemelkedő Mercedes legfrissebb motorfejlesztése is. Minderről Lewis Hamilton, az istálló pilótája beszélt a Monacói Nagydíjat követően.

"Sokat fogunk elemezni, főleg az abroncsok megértését illetően és a magam részéről én is többet fogok dolgozni a mérnökökkel azzal, hogy még többet hozzak ki az autóból. Ez azt jelenti, hogy Bono (Pete Bonnington, Hamilton versenymérnöke), Marcus (Dudley, teljesítménymérnök) és a többi mérnök megpróbál több információt begyűjteni az energiavisszanyerő rendszerből és a megfelelő módon felhasználni azt, hogy még többet hozhassak ki a technikából" - idézi Hamiltont az Autosport.

mercmon



"Emellett pedig tudom azt is, hogy a srácok a gyárban dolgoznak a fejlesztéseken. Valószínűleg meglesz az új motorunk a következő versenyre, szóval az autó is továbbfejlődik, ahogy mi" - tette hozzá.

Ebben a szezonban a Mercedes az egyetlen motorgyártó, amely még nem hozott frissítést az erőforrásához: a Honda már Azerbajdzsánban bemutatta a "Spec 2-t" megbízhatósági megfontolásból, Barcelonában pedig a Renault (szintén megbízhatósági) és a Ferrari (teljesítményt érintő) is bemutatta a maga fejlesztését. A Mercedes tavaly egyébként szintén Kanadára tervezte az első nagyobb frissítést, de akkor végül elnapolta és csak Franciaországban mutatta be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: