DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari nyilvánosan kért elnézést Leclerc-től

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri nyilvánosan kért elnézést Charles Leclerc-től azokért a hibákért, amelyek a fiatal pilóta hazai versenyén történtekhez vezettek.

A monacói versenyző a leggyorsabb volt a kvalifikációt megelőző harmadik szabadedzésen, aztán a Q1-ben a hibát elkövető csapattársa, Sebastian Vettel volt az, aki búcsúztatta őt.

A Ferrarinál úgy érezték, biztonságban vannak, azonban utólag ők is elismerték, hogy teljesen feleslegesen kockáztattak Leclerc-rel, hiszen az elegendő mennyiségű üzemanyag és gumi is a rendelkezésükre állt volna egy újabb gyorskörre.

Hibák sorozata vezetett Leclerc defektjéhez


Leclerc magyarázatot követelt röviddel az eset után, amelyet magától, Louis Camilleritől kapott meg: „Szeretnénk elnézést kérni tőle! Egy szó, mint száz, ilyen nem történhet meg többé. Sajnálatos módon azonban ezek azok a helyzetek, melyek bármikor megeshetnek, mindig benne van egy ilyen a levegőben, egészen addig, míg valóban meg nem történik” – idézi Camillerit a One Stop Strategy oldala.

„Ez teljes mértékben a csapat hibája volt, elismerjük és megértjük Leclerc-t. Most viszont el kell ezt felejtenünk, és arra kell, koncentráljunk, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez” – adta ki a parancsot a Scuderia első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: