DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Átlagos az idei szereplésem

Hatból négy versenyt megnyerve vezeti a világbajnokságot, de Lewis Hamilton nem érzi kiemelkedőnek eddig 2019-e szezonját. Kérdés, hogy egy vagy tíz verseny múlva találja meg igazi formáját.

Míg Lewis Hamilton a 2017-es és 2018-as – negyedik és ötödik világbajnoki címével záródó – szezonja során is többször elmondta, élete legjobb formájában van, pályafutása legjobb évét futja stb., addig 2019-es teljesítményéről nincsen ilyen elismerő véleménnyel.

„Határozottan azt érzem, hogy meglehetősen átlagos teljesítményt nyújtok. Talán kicsivel az átlag felett, de összességében az első hat versenyen eléggé közepes voltam. Úgy érzem, a legjobb eredményt értem el, amit elérhettem. Bár felkészülten érkeztem, nem is lehettem volna felkészültebb, az autó teljesítményének kiaknázását illetően úgy érzem, kicsit szenvedtem ezen a hat futamon” – mondta a Motorsport Weeknek a világbajnoki pontversenyt 17 pontos előnnyel vezető Hamilton.



„Feltételezem, hogy ez más szezonokban is hasonlóan ment, abban viszont nem kételkedek, hogy javulni fogok, mivel versenyről versenyre egyre nagyobb tudással rendelkezek majd, különösen az idei gumikat illetően, melyeknek kicsi a működési ablakuk. Arra számítok, hogy jobban fognak menni a dolgaim, ahogyan mindenkinek.”

A Mercedes pilótája sejti, hogy előbb-utóbb ismét az előző két évi „legjobb” valóját látjuk majd, bár azt nem tudja, ez mikor következik be: „Remélem, hogy egy ponton le tudom küzdeni ezeket a problémákat, és visszatér az a forma, amely ott rejtőzik bennem. Hogy ez a következő versenyen történik meg vagy tíz futam múlva, nem igazán tudom megmondani. Teljes mértékben arra fókuszálok, hogy garantáltan sikerrel járjak” – zárta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: