DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Hamilton: Ez karrierem legjobb szezonja

A Mercedes négyszeres bajnoka hangsúlyozta, nem fog védekező állásra helyezkedni, tovább akarja növelni pontelőnyét. Elárulta, hogy hétfőn a Mercedes-gyárban 900 dolgozó méltatta Bottast.

Az egyéni világbajnokságot 50 ponttal vezeti Lewis Hamilton, annak ellenére, hogy a 2018-as szezon kiélezett párharcnak indult a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel ellen. Míg azonban a négyszeres világbajnok német vezetői hibákat követett el, addig a Mercedes ásza botlás nélkül versenyez. Ő maga úgy véli, sosem szerepelt még ilyen jól.

„Ez az a szezon a karrieremben, amely során a legjobban teljesítettem” – mondta Hamilton a Sky Sportsnak. Bár korábban a Ferrarit indokoltan lehetett a legjobb autónak bélyegezni, az utóbbi versenyeken a Mercedes emelkedett ki. A brit szerint nem egyértelmű, hogy nagy javulás történt: „Nehéz megállapítani, hogy milyen mértékben fejlődtünk mi és mennyire eshettek ők hátra. Az kétségtelen, hogy nem számítottunk arra, hogy olyan gyorsak leszünk, mint Szocsiban.”



Annak ellenére, hogy 50 pont különbség jelentős előny, Hamilton kijelentette, nem fog támadóról védekező állásra helyezkedni: „Sosincs szükségem arra, hogy változtassak a hozzáállásomon. Alakult és fejlődött az év folyamán, de sosem változtattam rajta. Tudjuk, hogy egy hibával vagy kieséssel nagyon gyorsan elolvadhat, ezért növelni akarjuk a különbséget olyan nagyra, amennyire csak lehet. Az amiatti aggodalmunk, hogy nem elsőként végzünk, sokkal kisebb, mint a szezon korábbi szakaszában, de ugyanannyira összpontosítunk.”

Mindössze négy nap telt el az Orosz Nagydíj óta, így Hamiltonban még élénken élnek a Mercedes csapatutasítása által felkavart érzelmek. „Azóta, hogy megtörtént, gondolkodtam rajta. Úgy vélem, az ilyet el kell fogadni és előre kell lendülni. Engem kétségkívül megoszt, akárcsak az embereket. Egyrészt vannak ilyen érzéseim vele kapcsolatban, másrészt vannak olyan érzéseim. De már megtörtént, kész.”

„Együtt csapatként egységesek maradtunk a történtek után. Hétfőn a gyárban jártam, a támogatás pedig lenyűgöző volt, akárcsak a tisztelet, amit Valtteri iránt tanúsítottak. Mind tósztot mondtunk Valtterinek a gyárban, a 900 ember, akik ott álltak. Igazán lenyűgöző volt” – mondta Hamilton, akit meglep, hogy a Ferrari nem alkalmaz nyíltan csapatutasítást, bár hozzátette, „ez nem az én problémám”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: