DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Albon hálás a Toro Rossónak a pontszerzésért

Alexander Albon négy pontot is elvitt Monacóból nyolcadik helyének köszönhetően, emiatt pedig nagyon hálás is csapatának, a Toro Rossónak, mert jó volt a stratégia, amit az istálló megálmodott.

Többeknek nagyon rosszul jött ki stratégiai szempontból a Monacói Nagydíj, Carlos Sainz mellett viszont az ellentáborba tartozott például Alexander Albon, a Toro Rosso újonca is. Az angol-thai versenyző a tizedik helyről indulva végül a leintéskor is a pontszerzők között találta magát csapattársa, Danyiil Kvjat mögött, így értékes négy ponttal távozhatott a hercegségből.

Albon elismerte, nem volt egyszerű versenye a Safety Car és az emiatt megkavarodó taktikák miatt, de nagyon hálás a csapatnak, hogy megoldottak minden esetlegesen felmerülő stratégiai problémát.

 00119009_298



„Óriási köszönettel tartozom a csapatnak, mert a taktikánk fantasztikusan működött!” - lelkendezett Albon. „Tudtuk, hogy megvan az esély arra, hogy pontszerzőként zárjunk, és jó munkával ezt az esélyt végül meg is ragadtuk. Nem volt egyszerű, mert valaki mögött mindig ott voltam közel, és figyelnem kellett, nehogy esetleg egy kései fékezésnek köszönhetően vége is legyen a versenyemnek.”

Maga Albon is beletette a magáét kőkeményen ebbe a versenybe. „A legnehezebb dolog a gumik kezelése volt, mivel a lágyak végül nem tartottak addig, és elkezdtek kopni, majd vibrálni. De jó élmény volt, annak meg külön örülök, hogy mindketten pontszerzők vagyunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: