DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz karrierje legszebb manőverét produkálta

Legalábbis ő maga így fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a rajt után a 3-as kanyar külső ívén ment el a két Toro Rosso mellett. Tökéletes stratégiai döntésnek is tulajdonítja a hatodik helyet.

Carlos Sainz lett a legjobb a középmezőny pilótái közül a Formula-1-es Monacói Nagydíjon, ahol a hatodik helyen hozta be a McLarenjét. Elmondása szerint ez karrierje egyik legszebb előzésének és egy jól időzített kerékcserének köszönhető – minderről a PlanetF1.com hasábjain beszélt a vasárnapi verseny leintését követően:

 

„Szép ponttermés ezen a hétvégén. Ez azért tölt el különösen jó érzéssel, mert nehéz időszakokon mentünk keresztül ezen a hétvégén, de tudtunk belőlük építkezni és egy jó időmérős kört összerakni. Nagyon jól jöttem el a rajttól, aztán pedig sikerült megelőznöm a két Toro Rossót a 3-as kanyar külső ívén, ami talán egész pályafutásom legszebb manővere. Aztán sikerült néhány jó kört összeraknunk a kiállás előtt és után is, a kerékcserét is jól időzítettük, így igen, meglett a hatodik hely.”

Arra a felvetésre, hogy miért nem ejtette meg a bokszkiállását az SC-fázis alatt, így felelt a spanyol: „Tudtuk, hogy jó lesz még a tempóm a safety car után, ezért nem álltunk ki a biztonsági autós fázis alatt. Ezután összeraktam 10-12 erős kört, így sikerült elég szép kis előnyt kiépítenem. Akkor álltunk ki, amikor kellett. Szoros volt, védekeznem kellett Danyiil Kvjat ellen, rögtön a leggyorsabb kört is futottam meg, hogy kivédjem az elévágását. Jó időzítés és jó döntés volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: