DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez: Majdnem elütöttem két pályabírót

Megállt az ütő egy pillanatra a mexikói pilótában a vasárnapi Monacói Nagydíjon: rémülten kérdezte a Racing Pointtól, nem gázolt-e el két előtte átfutó pályabírót a biztonsági autós fázis során.

Sergio Pereznek a Charles Leclerc Ferrarijáról származó törmelékek miatt elrendelt biztonsági autós fázis alatt volt egy hajmeresztő pillanata: miközben elhagyta a bokszutcát, két sportbíró bukkant fel előtte, akik a szalagkorlát elé futottak. Perez fékezés közben a két ember között suhant el, és azt hitte, elgázolta egyiküket, ezért rémülten szólt a csapatrádióba: „Mi ütött azokba a pályabírókba? Majdnem megöltem egyiket! Rendben vannak?” Csapata később megnyugtatta, hogy nem esett bajuk. 

„A biztonsági autós fázis során az egyik marsall majdnem elém futott” – mondta a racefans.net-nek a leintés után nyilatkozó mexikói, aki a 13. helyen fejezte be végül a nagydíjat. „Majdnem elütöttem két pályabírót. Nagyon rossz volt, visszafelé szaladtak, én pedig jöttem ki a bokszból. Fékeznem kellett, nagy mázlijuk volt, hogy sikerült elkerülnöm őket.”

„Általában nagyon jó munkát végeznek. A biztonság azonban fontos kérdés a pályabírók és versenyzők vonatkozásában is” – folytatta Perez, ígéretet téve arra, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek fel fogja vetni a sportbírók biztonságának kérdését.

A Racing Point versenyzőjét a futam után berendelték a versenybírákhoz, miután szenvedő alanya volt egy incidensnek: az egy hellyel előrébb végző Kevin Magnussen védekezés közben levágta a sikánt, hogy maga mögött tartsa Perezt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: