DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Ferrari úgy érezte, már nem éri meg kiküldeni Leclerc-t

A Ferrari gyakorlatilag magára vállalta azt, hogy miattuk esett ki Charles Leclerc már az időmérő Q1-es szakaszában, ugyanis úgy érezték, nem fenyegeti már a monacóit veszély.

Szinte sokkoló volt látni, amikor a Ferrari versenyzőjénél, Charles Leclerc-nél az a csúfság esett meg, hogy már a Q1-ben a kiesők közé kellett feljegyeznünk. A monacói hazai időmérőjén még kérdezte is, nem kell-e mennie még egy kört, a biztonság kedvéért - erre nemleges választ kapott, emiatt pedig holnap csak a tizenötödik helyről vághat neki a versenynek.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elismerte, ilyen hibáknak nem szabad előfordulnia - még akkor sem, ha a csapat tetemes hátránya miatt egyre nagyobb kockázatot kell vállalnia.

„Amikor kiszámoljuk, milyen idő kellhet a továbbjutáshoz, ehhez általában még hozzá is adunk néhány tizedet. Ez gyakorlatilag mindig elég szokott lenni, ezúttal viszont nyilvánvalóan nem ez volt a helyzet.”

A baki viszont nem azon múlt, hogy túlságosan Vettelre koncentráltak volna. „Két teljes értékű csapatunk van, két teljes értékű versenyzővel” - szögezte le. „Nem ezen múlt. Amikor Charles megkérdezte, nem kell-e még egy kört futnia, azt válaszoltuk neki, hogy megvan, elég lesz, és elegendő adattal is rendelkezünk. Azt hittük, elég lesz. Azt gondoltuk, hogy szoros lesz a továbbjutás, viszont minden számításunk szerint megvolt hozzá az időnk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: