DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sem ünnepelni, sem versenyezni nem szeretne Raikkönen a hétvégén

Kimi Räikkönen legszívesebben valahol egészen máshol lenne ezen a hétvégén. A Monacói Nagydíj enyhén szólva nem a kedvence. Már az autóversenyzés sem érdekli a finnt?

Monaco Räikkönen szerint már nem a régi. Nem szereti ezt a szűk és lassú pályát. És még több más oka is van, amiért legszívesebben kihagyná ezt a nagydíjat – írja a finn Iltasanomat. Kimi Räikkönen 2001-ben versenyzett először ezen a helyen, szerinte akkor még számított, hogy ki vezeti az autót. Azóta a pályát teljesen átalakították.

„Ez már nem ugyanaz a monacói pálya, mint ahol legelőször voltam. Manapság egy gyors autóval itt mindig nyerni lehet, egy lassúval nem.” Räikkönen annak sem örül, hogy ő és Antonio Giovinazzi épp erre a futamra új motort kapnak, szerinte Monacóban erre semmi szükség. „Kellemes a hely, ha nézőként van valaki itt jelen, de őszintén szólva vezetőként nem szeretem Monacót egyáltalán. A mérnököknek is ez a létező legrosszabb munkahely.”



A finn pilóta azt nyilatkozta, minél hamarabb túl lesznek a versenyen, annál jobb. És csak sejteni tudjuk, hogy ha Monacót egyáltalán nem szereti, mennyire borsódzik a háta attól, hogy pont ezen a pályán akarja őt csapata megünnepelni abból az alkalomból, hogy pechjére épp itt lesz 300. F1-es nagydíjhétvégéje. Az ünneplést a Jégember amúgy is rühelli.

„Mondtam az istállónak, hogy nem akarok semmilyen ünneplést. Nem szeretnék virágokat, sem italokat, és semmit sem. Ez csak egy szám, aminek nincs semmilyen jelentősége. Próbáltam elmondani az istállónak, hogy ne szervezzenek semmilyen ünnepet, de félek, hogy nem jártam sikerrel.”

Ezek után nem is tudjuk, mit lehetne Kiminek kívánni a hétvégére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: