DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardón kifogtak a rázókövek

Fejvakarással zárult a csütörtöki F1-es edzésnap a Renault pilótáinak, akik délután az utolsó ötben találták magukat. Ricciardo autója nehezen viseli a rázós utcai pályát.

Daniel Ricciardóval nagyot változott az élet egy év alatt. A tavalyi Monacói Nagydíj futamgyőztese az idei versenyhétvégén egyelőre még a top tízben sem járt, a csütörtök délutáni szabadedzésen ráadásul egészen a mezőny végén, a tizenhetedik helyen végzett. Az ausztrálnak és mérnökeinek tehát van mit csiszolgatni az autón a szombati időmérőig.

 ricciardo-monaco-20191



"[Az első edzésen] jónak tűntünk, úgy éreztük, hogy könnyedén javíthatunk a köridőkön. Délután viszont mintha semennyit sem gyorsultunk volna. Változtattunk az autón, de nem jó irányba. Szombatra ismét állítgatunk, remélem ez segíteni fog. Hiszem, hogy a mai eredménynél tudunk jobbat" - magyarázta helyzetét Ricciardo, aki délelőtt 1,3 másodperccel végzett az első mögött, ám ez a hátránya délutánra 1,7-re nőtt.

Az ausztrál úgy érzi, elsősorban az autó futóművén kell finomhangolni. "Ez nyilvánvalóan egy eléggé hepehupás pálya, magabiztosnak kell lenni a rázóköveken. Ezen a területen jobbak is tudunk lenni. Van néhány dolog, amit változtathatunk a futóművön, és ha ez megvan, onnantól mindennek könnyebbnek kell lennie. Nekem és szerintem Nicónak [Hülkenberg] is van még a tarsolyában, de egy másodpercet azért nem tudunk javulni" - utalt a Mercedes második szabadedzésen mutatott kimagasló teljesítményére.

"A tizenhatodik-tizenhetedik helyezés miatt talán kicsit kisebb a mosolyom, de ezen a pályán így is élvezetes a vezetés. Mindig jó móka" - tette hozzá pozitívan Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: