DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Ha az autó is úgy akarja, elöl leszek

A Renault-val először indul Daniel Ricciardo Monacóban, az ausztrál pedig optimista azt illetően, hogy akár még a mezőny elejébe is kvalifikálhatja magát. Kubica renault-s dobogójából merít erőt.

Tavaly Monacóban Daniel Ricciardo sikerének örülhetett a nagyérdemű, amivel a szezon első öt versenyéből kettőt is meg tudott nyerni az ausztrál, azonban a mai napig ez volt az utolsó győzelme, sőt még a dobogóra sem állhatott fel azóta.

A 29 éves pilóta azonban bízik benne, hogy végre megfordul a szerencséje: „Már nagyon várom, hogy ott legyünk Monacóban, kíváncsi vagyok, milyen érzés lesz az egész. Izgatott vagyok, hogy visszamehetünk, mert mindig is imádtam ott versenyezni” – idézi Ricciardót a Speedcafe.



„Gondoljunk csak Kubica második helyére néhány évvel ezelőttről, vagy ott van Maldonado, aki egy szörnyeteggé változott Monacóban. Egyértelműen optimista vagyok azt illetően, hogy ha úgy tudom vezetni az autót, ahogyan én azt elképzelem, akkor valamivel előrébb tudok majd végezni, mint egy átlagos pályán. Hogy ez hatodik helyet jelent, vagy az első öt valamelyikét, majd meglátjuk.”

Monacóban hagyományosan csütörtökön tartják az első két szabadedzést, hogy legyen idő kijavítani az esetleges pályahibákat pénteken. Ricciardo ezen a napon önbizalmat szerezne: „Csütörtökön egy kicsit magamon kívülre akarok kerülni, önbizalmat akarok szerezni, meg akarok bízni az autóban és a rázókövekben és ott akarok fékezni, ahol én akarok. Ha ez menni fog, akkor talán sikerülhet valami.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: