DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Binotto meg tudja menteni a Ferrarit

Az F1 sportszakmai igazgatója Mattio Binottót találja a megfelelő embernek a Ferrari irányba állításához. Szerinte az olaszokat ért hideg zuhany akár az előnyükre is válhat.

A Ferrarinál jelenleg tapasztalható krízis ellenére Ross Brawn úgy látja, Mattia Binottónak semmilyen tanácsra nincs szüksége a csapat vezetésében. A téli teszt alapján az idei Formula-1-es szezonban sokan a Ferrari uralkodására számítottak, ám ehhez képest az ötödik futam után a vörös autók egyetlen egyszer sem nyertek, miközben a nagy rivális, a Mercedes az összes fordulón dupla győzelmet aratott. A Ferrari saját hátrányos helyzetét felismerve a legutóbbi, barcelonai hétvégére egy jó adag fejlesztéssel készült, amely minden remény ellenére kiábrándítóan teljesített: a Spanyol Nagydíj időmérőjén Sebastian Vettel nem kevesebb mint 0,8 másodpercet kapott a pole-pozíciós Valtteri Bottastól.

 vet-ham-baku.20181



A tragikusnak tűnő helyzetre reagálva Ross Brawn, a csapat egykori technikai igazgatója az olaszok nehéz helyzetéről beszélt, és külön kiemelte, hogy a Ferrari fejlesztései teljesítették az előzetes elvárásokat, a Mercedes egyszerűen csak nagyobbat lépett előre.

„Egy ilyen kiélezett sportban az előrelépéshez a riválisoktól nagyobb tempóban kell fejlődni, akik sokszor egy lépéssel előrébb járnak. Az elvárások napról napra nagyobbak, miközben egy mozgó célpontot kell eltalálni. Szinte érezhetjük a maranellóiak frusztráltságát, akik még az előrehozott fejlesztésekkel is nem hogy közelebb kerültek volna, még jobban lemaradtak” – magyarázta a szakember, akinek egyre nehezebb szavakba önteni a Mercedes idei formáját.

„Nem könnyű jelzőt találni az első negyedévükre. Öt dupla győzelem, ez szinte a tökéletessel ér fel” – tette hozzá Brawn, aki azonban Binottót jól ismerve hisz a Ferrari feléledésében. „Tanácsot biztosan nem fogok adni Mattiának. Tudja, hogy mit csinál, hosszú F1-es karrierje során átélt már ilyet. Néha a vereség hideg zuhanya gyorsabb reakciót eredményez, mint a jó eredmények kényelme. A Ferrarinál az ehhez hasonló nehéz helyzetek miatt most új fejezet kezdődött” – idézte őt a crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: