DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren elveszítheti egyik főszponzorát

A Brazil Nagydíj körüli bizonytalanságok után a kormány a Petrobras és a McLaren kapcsolatával sem elégedett, így lehet, hogy a wokingiaknak szezon közben kell új üzemanyagbeszállító-partner után nézniük.

A Petrobras és a McLaren 2018-ban állapodtak meg arról, hogy a brazil olajvállalat lesz 2019-től a csapat hivatalos üzemanyag- és kenőolajbeszállító-partnere. A felek egy 150 millió dolláros szerződést írtak alá, ami annyit tesz, hogy évente 30 millió amerikai dollárt fizet a Petrobras a McLarennek.

Az ügy azonban ettől kicsit bonyolultabb, ugyanis a fentebb említett összegnek nagyjából a felét kapja meg a McLaren, a maradék pedig kutatásra és fejlesztésre megy el a Petrobrason belül. Brazília elnöke, Jair Bolsonaro azonban nem elégedett az állami olajcég és a McLaren között megköttetett egyezséggel.



„2018-ban a Petrobras aláírt egy 782 millió realról szóló szerződést a McLarennel közösen, ami öt évre szól. Most viszont a kormányom döntése alapján egy kiutat keresünk a kontraktusból” – tweetelte Bolsonaro.

„Ez egyszerűen nonszensz, nem éri meg, hogy ennyi pénzért csak egy kis felületet kapunk a bukósisakokon” – fakadt ki Brazília köztársasági elnöke, Osmar Terra a Radar lapnak. Hozzátesszük, hogy ez így azért nem igaz, hiszen az autón is jól látható helyen szerepel a Petrobras logója.

Ha a Petrobras ki szeretne hátrálni a kontraktusból, egészen biztosan jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia a brazil kormánynak, akik tervbe vették, hogy Rióban építenek egy teljesen új F1-es pályát 2020-ra, azonban a helyi önkormányzat mindent megtesz azért, hogy Interlagosban tartsa a Brazil Nagydíjat a későbbiekben is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: