DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Amit Raikkönen jobban élvez az Alfa Romeónál, mint a Ferrarinál

Vezetni ugyanúgy kell a középmezőnyben is, mint a legelején, jegyezte meg szokásos stílusában a finn: idei istállójánál azonban sokkal szabadabbnak érzi magát. A 39 éves pilóta nem tartja magát csapatvezérnek.

A 2007-es világbajnok tavaly még állandó szereplője volt a dobogónak a Ferrarinál, idén a pontokért küzd az Alfa Romeónál. A finn mégsem élvezi kevésbé a vezetést a középcsapatnál, egy másik aspektus pedig jobban tetszik neki, mint a Scuderiánál.

„Vezetni többé-kevésbé ugyanúgy kell. Természetesen ha a vezetésben több versenyzés van, az szórakoztatóbb, de ez sok dolgon múlik, amelyek versenyről versenyre változnak” – idézi a gpfans.com Raikkönent. „Az autón kívül azonban általánosságban véve több szabad időm van, ezt pedig jobban élvezem. Az atmoszféra nagyon kellemes, ezért igen boldog vagyok. Nyilván szeretnék jobban teljesíteni, de boldog vagyok.”



A veterán Raikkönen – a monacói 300. F1-es versenyhétvégéje lesz – úgy látja, a konstruktőrök között jelenleg hetedik Alfa Romeo folyamatosan erősödik, saját szerepét ebben azonban kisebbíti.

„Bizonyos területeken talán többre van szükség, de úgy vélem, a csapat továbbra is növekedésben van. Nem sok évvel ezelőtt elég rossz volt a helyzetük, meggyőző, hogy ahhoz képest rövid időn belül mennyire előre tudtak jönni. Ez az építkezés ideje, amely során mindent úgy alakítunk, ahogy nekünk megfelel.”

„Ami az embereket illeti, remek kollégáink vannak. A finomhangolást kell folytatnunk, jobb és gyorsabb döntéseket hoznunk. Minden a tanulásról szól, saját pozíciómról viszont azt gondolom, nem tér el másik évtől. Talán a tapasztalatom segítség egyes területeken, de nem érzem magam kevésbé fontosnak vagy fontosabbnak, mint korábban” – cáfolta, hogy csapatvezér lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: