DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Túl agresszív a vezetési stílusom

Pierre Gasly egyelőre látványosan kikap rutinosabb holland csapattársától, Max Verstappentől csapaton belül, az érintett pedig ezért egyetlen dolgot hibáztat: a túl agresszív vezetési stílusát, amely nem illik az autóhoz.

Amíg Max Verstappen 66 ponttal jelenleg összetett vb-harmadik, addig új csapattársa, a Daniel Ricciardo helyére igazolt Pierre Gasly eddig ennek mindössze nagyjából a harmadát, 21-et gyűjtött a 2019-es szezon eddig eltelt öt versenyén. Gasly az utóbbi három versenyén már kétszer is be tudott futni hatodikként, de még mindig nem teljesen érzi úgy, hogy ura lenne autójának, méghozzá egyetlen ok miatt.

„Nem vagyok annyira messze” - szögezte le Gasly a teljesítményével kapcsolatban a Motorsport.comnak. „Találtunk biztató jeleket, amikkel boldog vagyok, de még mindig van néhány változtatnivaló, ami miatt pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyi is a nem annyira messze. Az alap jó, viszont néhány tizedet még találnunk kell, valamint nekem is hozzá kell tennem a magamét, hogy minden jó lehessen.”

00219005_040



Gasly azt is elmondta, mire gondol konkrétan. „Az autó teljesítménye néhol már kifejezetten jó volt, viszont a vezetési stílusom egyelőre túl agresszív az RB15-öshöz. A lényeg, hogy ezen folyamatosan dolgozni kell, és meg fog oldódni idővel. Még mindig van munka ezzel kapcsolatban, de a szezon elejéhez képest például már rengeteg minden változott. Amikor agresszíven próbálok az autónak minél jobb tapadást adni, nem mindig fizetődik ki, és néha túlmelegíti a gumikat ez a stílus.”

Bár Verstappen egyelőre egyértelműen jobb nála, csapatfőnöke, Christian Horner hisz Gaslyban. „Nyilván azt akarjuk, hogy ő is a mezőny elején harcoljon, ezért dolgozik mindenki a szezon eleje óta. De ne legyünk vele igazságtalanok, egyre inkább jönnek az eredmények. Kína volt neki a fordulópont, Bahreinben már jó hétvégéje volt. Spanyolországban is jó lehetett volna, de ott a törmelék miatt nem úgy alakult a versenye, ahogy azt szerette és szerettük is volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: