DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo Zandvoortról: Nagy golyók, unalmas verseny

Vezetni élvezetes lesz a Holland Nagydíjon, versenyezni azonban aligha: a Renault pilótája kevés előzést jósol az új aszfaltcsíkon, amelynek keskenységét egy utcai pályáéhoz hasonlítja.

Egyrészt örömteli hír, hogy a Formula-1-es versenynaptár 2020-ban újabb helyszínnel gazdagodik a Holland Nagydíj révén, melyet utoljára 34 éve rendeztek meg, másrészt több versenyző már most olyan nyilatkozatot tett a pályáról, amely miatt aggódhatunk. Nico Hülkenberg arról beszélt, imádta a pályát, ahol a múltban sokszor versenyzett, ugyanakkor hozzátette, „még az F3-ban is szinte lehetetlen volt előzni”. Csapattársa, Daniel Ricciardo szavai sem sokkal bizalomgerjesztőbbek:

„Hogy teljesen őszinte legyek, fergeteges ezen a pályán vezetni. Nagy sebesség, régi iskola, nagy golyók. Vezetési szempontból kiváló” – mondta az Autosportnak Ricciardo, rögtön így folytatva: „De amennyire gyors és amennyire szűk néhány helyen, nem gondolom, hogy ugyanilyen izgalmas lesz az előzések szempontjából. Ez a kezdeti megérzésem.”



„A jelenlegi sebességek mellett nagyon nehéz lesz egy másik autót követni. Ilyen fenntartásaim vannak a pályával kapcsolatban. Attól tartok, unalmas lesz a verseny, de különben a pálya kiváló” – folytatta. Az, hogy pilótáknak mekkora kihívás lesz, kevés nézőt vigasztal.

„Kettős érzéseim vannak emiatt, mivel vezetni élvezetes lesz, versenyezni viszont ilyen széles autókkal pár szakaszon szinte már olyan, mint egy utcai pályán. Nehezen lehet majd összehozni izgalmas versenyt. Én F1-es autóval csak bemutatóztam itt, az F3-ban azonban versenyeztem, és nyitva kell tartanom hozzá a szemem. Nagy golyókra van szükség” – jósolta meg Ricciardo, hogy a 2020-as Holland Nagydíj sok izgalmat nem fog tartogatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: