DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Bottas megérdemli a helyét

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint az időmérőkön nem fekszik neki az autó, de a futamokon ez változik - ezzel együtt vannak területek, amelyeken javítania kell a folytatásban.

A Formula-1 történetének legtöbb pole-pozíciójával rendelkező Lewis Hamilton ebben a szezonban eddig éppen "szakterületén" gyengélkedik, hiszen egyelőre csak egy pole-t szerzett, az utóbbi három versenyhétvégén viszont kikapott szombaton csapattársától, Valtteri Bottastól. A brit pilóta szerint az autó nem igazán fekszik neki, míg Bottasnak igen, de a futamokon ez változik.

"Az autóink eléggé hasonlóan vannak beállítva, de a futamokon másképp vezetek, másképp használom a gumikat és gyakran képes vagyok tovább életben tartani őket, többet kihozni belőkük" - nyilatkozta az Autosport kérdésére ezzel kapcsolatban Hamilton. "Ez előny és az autó természetesen nagyszerű, de Ausztrália óta szenvedek az időmérőkön, ugyanazokkal a problémákkal szembesülök."

41



"Ha ezeket megoldom, akkor javulnia kell a helyzetnek. Valtterinek nagyon jól fekszik az autó, meglehetősen elégedett vele, úgyhogy egyértelműen vannak olyan területek, amelyre koncentrálnom kell a gyárban. Próbálom ezeket megérteni. Beszélni fogok a különböző részlegekkel mérnöki szemszögből, megpróbálom a lehető legtöbb adatot és információt begyűjteni a következő versenyhétvége előtt" - magyarázta a címvédő.

Hamilton arról is beszélt, hogy Bottas mennyire komoly kihívója idén. "Még mindig korai erről beszélni, de a legkozelebb lévő személy Valtteri, szóval továbbra is teljesítenem kell, különösen akkor, ha továbbra is ilyen gyors lesz. Jobban teljesít, mint bármikor korábban, ami nagyszerű a Mercedesnek és igazán megérdemli a pozícióját a csapatban. Úgy gondolom, hogy jó látni azt, hogy emelt a szinten."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: