DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brundle: Ez a Ferrari nagyon frusztráló

Rossz az autó, rosszak a stratégiai döntések és a pilóták is túl sokat hibáznak - nagynak tűnik a baj Maranellóban és Martin Brundle F1-es szakértő is egyetért ezzel.

A Ferrari borzalmas szereplése Barcelona után még az eddiginél is egyértelműbbé vált, hiszen ezen a pályán zajlott az a téli teszt, ahol még dominálni tudott a Scuderia - azóta viszont nem hogy a Mercedesszel nem tudnak már versenyezni, de ha a Red Bullban Max Verstappen mellett egy hasonló kaliberű pilóta ülne, valószínűleg az energiaitalosok is stabilan meg tudnák verni az olaszokat.

Martin Brundle, a Sky Sports elismert F1-es szakértője sem rejtette véka alá a véleményét ezzel kapcsolatban. "A Ferrari frusztráló, mert alulteljesít az igen tekintélyes forrása, tehetsége és potenciálja ellenére. Alig tíz hete dominálták a tesztet ezen a pályán, most pedig csak a harmadik legjobbak voltak és folytatódott a hezitálásuk, a saját lábukban való elbotlásuk" - írta összegzőjében Brundle.

scubin



"Mindkét Ferrari-pilóta túl sok hibát követ el, a csapat versenystratégiája egyáltalán nem világos és meggyőző. Engedik, hogy egy felülteljesítő Max Verstappen az egyelőre kissé alulteljesítő Red Bull-lal túlragyogja őket. Amikor Bahreinben jobbak voltak a Mercedesnél, azt is elrontották" - tette hozzá.

"A csapatnak azonban muszáj egyértelműen, nyíltan, teljességgel támogatni Mattia Binottót. Nem szabad kirúgni, ahogy egyes labdarúgó-edzőkkel szokás. Megfelelő embernek tűnik, aki mindent tud a Formula-1-ről és a Ferrariról és egy megközelíthető, körültekintő vezetőnek, amikor a csapatnak stabilitásra van szüksége. Én megkérdeztem tőle, hogy képesnek érzi-e magát azon feladat ellátására, amelyet a Mercedes megoszt Toto Wolff, James Allison és Andy Cowell között - igen, az a James Allison, akit a Ferrari másokkal együtt elengedett. Binotto azt válaszolta, hogy neki megvannak a megfelelő emberei maga körül ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel."

Úgy fest azonban, hogy most már Binotto sem a legnyugodtabb: arról beszélt, hogy talán az egész autó koncepciója teljes mellényúlás, ez pedig kijavíthatatlan hibának tűnik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: