DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolffnak a 2016-os baleset jut eszébe

Az első és második rajtkockában a Mercedes a Spanyol Nagydíjon, éppen, mint három évvel ezelőtt, amikor Nico Rosberg és Lewis Hamilton versenye négy kanyar után véget ért.

Az említett 2016-os szezon abban is emlékeztetett az ideire, hogy a Mercedesen belül addig esélyesebbnek számító Lewis Hamilton csapattársa számottevően megerősödött. Abban az évben Hamilton indult a barcelonai pole-pozícóból – de Rosberg megelőzte a rajtnál –, ezúttal különbség, hogy az ötszörös világbajnok a második helyről startol, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget.

„Kissé ideges vagyok, de azt hiszem, most ez a helyes lelkiállapot. Nem fogjuk megismételni 2016-ot, biztos vagyok benne, hogy ezek a mostani srácok mások. Viszont talán erről még beszélni fogunk egy kicsit” – mondta Sky Sportsnak Wolff. Egyébként 2018-ban is a két Mercedes töltötte be az első sort.

A 2016-os Spanyol Nagydíj első kanyarja


Hamilton tetemes különbséggel, 0,634 másodperccel maradt le csapattársától, melyet Wolff műszaki okokkal magyarázott: „Kissé nehéz időmérő volt ez Lewis számára, mivel nem tudta feltölteni az akkumulátorait abból kifolyólag, amennyi időt kint töltött. A különbség jelentős volt, egyes kanyarokban azonban időt veszítettünk. Fontos, hogy első és második helyen vagyunk, mivel ezen a pályán nehéz a felzárkózás” – nyilatkozta a csapatvezető.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton időmérő utáni nyilatkozata – a harmadik Sebastian Vettelével együtt, aki rámutatott, hogy a harmadik szektorban tetemes a Mercedes előnye – itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: