DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Változásokat vár az F1-től Perez, különben önként kiszáll

Sergio Perez gyakorlatilag feltételhez kötötte közép-, illetve hosszútávú maradását az F1-ben: a mexikói szerint az érkező új szabályokkal mindenképp változnia kell annak, hogy a bajnokság jelenleg túlságosan autóközpontú.

Sergio Perez eddigi pályafutása során nyolc dobogós helyezést tudott szerezni a Formula-1-ben, a futamgyőzelemre általában esélye sem volt, hiszen egyrészt olyan csapatokban versenyzett, amelyek a mezőny második felében küzdöttek, amikor pedig nem, akkor is mindig volt az övénél sokkal jobb autó a mezőnyben. A mexikói szerint pontosan ennek kell változnia a száguldó cirkuszban - vagyis hogy az annyira várt új szabályokkal sokkal inkább versenyzőközpontú legyen a bajnokság a mostaninál.

„Amire az F1-nek szüksége van, és meg kell csinálnia, az az, hogy ismét a versenyzők bajnoksága legyen a csapatok versenye helyett” - szögezte le a mexikói. „Az évek során ez a jellemző egyre rosszabb lett, mostanra pedig már oda jutottunk, hogy csak a csapatok versenyeznek.”

00119007_172



Perez ki is fejtette, mit ért ez alatt. „Minden az autódban rejlő potenciálon múlik, ez pedig nem tesz jót az egész F1 megítélésének. Vannak a mezőnyben fantasztikus versenyzők, akiknek könnyen lehet, hogy soha nem lesz esélyük még csak arra sem, hogy dobogóra álljanak, mindez pedig azért, mert nem elég versenyképes az autó, amiben éppen ülnek. Ez egy alapvető probléma az F1-ben, amin mindenképp változtatnia kell az illetékeseknek.”

Kimondva-kimondatlanul határidőt is szabott erre a Racing Point versenyzője, ameddig hajlandó erre várni. „Nagyon várom már a 2021-es szabályokat, hiszen én magam is túl rég óta vagyok ebben a helyzetben. Nem akarok olyan bajnokságban versenyezni, amelyben az eredmények ennyire az autón múlnak. Remélhetőleg a jövőbeli versenyzők sokkal inkább a különbséget tudják majd jelenteni és többet tudnak hozzátenni egy eredményhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: