DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo nem akarta visszanézni a tolatós balesetet

Kínos pillanatokat élt meg Daniel Ricciardo Azerbajdzsánban: tolatás közben ütközött Danyiil Kvjattal. Először nem akarta megtekinteni a felvételt, mikor azonban végül látta, megkönnyebbült.

A Renault pilótája eleinte nem is szerette volna visszanézni a kínos ütközés felvételeit (amelyeket emlékeztetésként lejjebb megmutatunk): csak a futamot követő hétfőn látta a visszajátszást. Mikor még vasárnap azt nyilatkozta a médiának, hogy elfejtett a visszapillantóba nézni, igazából tévedett.

„Nem akartam visszanézni. Aztán hétfő estére gyorsan rákerestem a visszajátszásra. Nem is tudom, ilyen helyzetben valószínűleg mindenki úgy gondolja, hogy sokkal rosszabbul nézett ki, mint amennyire igazából. Persze kínos volt visszanézni, de az igazat megvallva megkönnyebbültem, amikor láttam a saját onboardom, ugyanis a jobboldali tükörbe néztem, miközben Dany a bal oldalamon volt” – mondta a motorsport.com-nak.

„Miután kiestem a futamból és rögtön a médiához mentem nyilatkozni, azt hittem, hogy bepánikoltam és azonnal tolattam, nem is néztem a tükörbe. Igazából belenéztem, csak nem azon az oldalon, ahol Dany volt. Azt hittem, hogy teljesítette a kanyart, a tükörben pedig nem láttam semmit” – magyarázta Ricciardo. A Toro Rossó-s Kvjat azért választotta szintén a menekülőutat, mert Ricciardo miatt nem tudott elfordulni.

„Elég gyorsan megemésztettem, ennek pedig örülök. Hétfőre már viccelődtünk vele a haverokkal. Aztán megnéztem a visszajátszást és kedden minden rendben volt. Amikor láttam a csapattagokat, kicsit azért aggódtam, hogyan fognak kezelni, de már ők is megbocsátottak, mikor kedden Enstone-ban mentem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: