DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Leclerc: Nem olyan rossz a Ferrari, mint amilyennek tűnik

Négy olyan futamon van túl a 2019-es F1-es szezon kezdetén az olasz istálló, amelyek során semmi nem úgy sikerült számukra, mint várták. Charles Leclerc szerint még kár kongatni a vészharangokat, de Barcelona sok mindenre választ adhat.

Nagyon régen fordult már elő olyan, hogy az előszezoni tesztek után a helyszíni megfigyelők és a rivális csapatok a Ferrarit jelöljék meg az idény fő esélyesévé, idén azonban ez történt. Nem tartott azonban sokáig az olaszok körüli felhajtás, hiszen a Mercedes úthengere négy kettős győzelmet göngyölített fel az eddigi négy futamon, a Ferrarik pedig csak a dobogó harmadik fokáért küzdhettek egymással és Max Verstappennel.

Bár a négy nagydíjból kettőn, Bahreinben és Azerbajdzsánban valóban a Scuderia autói tűntek gyorsabbnak, nem tudták kihasználni a lehetőséget, így mostanra 74 pontos hátrányba kerültek a Mercedesszel szemben.

leclerc_3



„Nem gondolnám, hogy olyan rossz lenne a helyzet, mint ahogy azt a bajnoki állás mutatja” – értékelte a helyzetet Leclerc Barcelonában. „Megvoltak a lehetőségeink, de egyszer én vétettem hibát, egy másik esetben pedig egy műszaki gond állt a jobb eredmény útjába. Összességében szerintem ott van a kellő teljesítmény az autóban, csak mindent jól össze kellene raknunk, az esetek többségében pedig a benne rejlő teljes potenciál kihasználására lenne szükség. Nem hiszem, hogy visszaestünk volna a barcelonai tesztekhez képest.”

„Az egyetlen gyengeségünknek azt mondanám, hogy még nem sikerült kellően megértenünk az autó működését. Rá kell jönnünk, milyen körülmények között működik a legjobban, és aztán arra törekedni, hogy a lehető legtöbbször ilyen állapotba hozzuk.”

Az első F1-es pole-ján már túl lévő, első győzelmére továbbra is áhítozó monacói szerint a közvélemény egyébként is tévesen fogalmazott meg irreálisan magas elvárásokat a Ferrarival szemben a teszteredmények alapján, és ennek köszönhető, hogy most sokan csalódnak.

„Szerintem a Mercedes már a barcelonai teszteken sem volt nagyon elmaradva mögöttünk. Egyedül az utolsó napon tették oda magukat igazán, és az utolsó köreikben nagyon hasonló volt a tempójuk, mint a miénk” – mutatott rá. „Nem lenne helyes tehát azt mondani, hogy sokkal előttük álltunk volna a teszteken. Remélhetőleg az ide hozott újításaink segítségével megtesszük a következő előrelépést, aztán majd meglátjuk, mire megyünk a szezon további részében. A barcelonai pálya általában nagyon jól kimutatja az autók valós erejét, szóval remélem, hogy itt erősek leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: