DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mick Schumacher: Apámhoz mérem magam

Egyik jelenlegi Formula-1-eshez sem hasonlítja magát Mick Schumacher: bár elismeri, hogy tőlük is sokat tanul, hétszeres világbajnok apja az, akinek sikerei és döntései a mércét jelentik számára.

Minden bizonnyal csak idő kérdése, mikor látjuk Michael Schumacher 20 éves fiát Formula-1-es versenyzőként: az ifjú német apja egykori csapata, a Ferrari támogatását élvezi, alig lépett fel az F3-ból az F2-be, de már a királykategória legpatinásabb istállójának versenygépét tesztelhette. Egy interjúban megkérdezték az ifjú Schumachert, a jelenlegi rajtrács melyik tagjához hasonlítja magát.

„Nem igazán mérem magam senkihez a mostani F1-esek közül. Nyilvánvaló, hogy apám az, akihez mérem magam” – válaszolt a Sky Sportsnak Mick Schumacher. „Abból, hogy mit ért el, milyen döntéseket hozott és mit csinált máshogy, mint a többiek, le tudom vonni a pozitív tanulságot, és meríteni tudok belőle. Persze rengeteg tehetséges versenyző van az F1-ben, hiszen ha nem lennének azok, nem is lennének ott. Mindig hasznos, ha beszélek valamelyikükkel, igyekszem ebből annyit tanulni, amennyit lehet.”



A német ifjonc annak jelentőségéről is beszélt, hogy kategóriáról kategóriára járta meg az utánpótlás-piramist: két Formula-4-es szezont két Formula-3-as követett – az Európa-bajnoki cím megnyerésével –, ezután jöhetett jelenlegi szériája, a Formula-2, ahol a Prema színeiben versenyez.

„Nagyon fontos, hogy egyik lépést a másik után tegyük meg. Mi eddig így csináltunk, most pedig az F2 az utolsó lépcsőfok az F1 előtt. Örömmel dolgozom a Premával és az F2-es autóval, mivel úgy érzem, bizonyos szempontból még nehezebb vezetni és a gumikat kezelni, mint az F1-es esetében. Az abroncsok jobban kopnak és nincs melegítő paplan, ezért hideg gumikkal indulunk. Jó felkészülés az F1-re, nagyon hálás vagyok, hogy itt versenyzek.”

Arra a kérdésre, hogy a Formula-1-et tartja-e sorsának, tömören válaszolt: „Igen, így van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: