DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon jól ismeri Leclerc fő erősségét

Az F1 előtt számos alacsonyabb szériában versenyzett együtt a mezőny két fiatal pilótája. Albon elmagyarázta, hogyan lehet, hogy a monacói már most Vettel szintjét hozza.

Charles Leclerc a Ferrarival és Alexander Albon a Toro Rossóval idén ritkán fog egymás ellen harcolni, pályafutásuk eddigi részében azonban szinte végig együtt versenyeztek: ellenfelek voltak gokartban, a Formula-3-ban, egyszerre léptek fel a GP3-ba – ahol újoncként 2016-ban első és második helyet szereztek a monacói vezetésével –, aztán a Formula-2-be is. A thai pilóta pontosan tisztában van vele, melyek Leclerc erősségei.

„A gokartozás óta ismerem őt. Charles nagyon gyorsan ráérez a tapadásra, még az esőben is” – magyarázta a Motorsport-Totalnak Albon, hogy Leclerc egészen hamar képes gyors tempót felvenni. Egy másik erőssége a kanyartempó, mindenféle jellegű fordulóban: „A lassú, közepes és gyors kanyarokban sincsenek gyengeségei.”



„Ha gyorsabb is vagy nála, az legfeljebb két-három századmásodpercet jelent. Többet nem tudsz kihozni vele szemben” – mondta Albon. Bár a Ferrari pilótái között Sebastian Vettel az időmérős összevetésben 3-1-re vezet, Kínában csupán századmásodpercekkel győzte le Leclerc-t, Azerbajdzsánban pedig a monacói fölényesen teljesített hozzá képest Q2-es balesetéig.

Annak ellenére, hogy az Albonnál másfél évvel fiatalabb Leclerc rövid úton jutott el a Formula-1-be és a Ferrariba, személyisége nem változott meg: „Ha összefutunk a paddockban, még mindig ugyanazt a srácot látom: szerény, nagyon ambiciózus és nagyon tehetséges” – mondta a Toro Rosso újonca.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: