DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Schumacher nem tisztelte társait

Érdekes nyilatkozatot tett Michael Schumacherről Jacques Villeneuve. A kanadai szerint a német versenyző nem játszott tiszta eszközökkel, és Lewis Hamiltont sokkal nagyobb úriembernek tartja a pályán.

Kétségtelen, hogy Michael Schumacher az F1 egyik legnagyobb alakja 7 világbajnoki címével, 91 futamgyőzelmével és 68 első rajthelyével. A mai napig senkinek sem sikerült hétszer a csúcsra érni a száguldó cirkuszban, bár Lewis Hamilton a Mercedesszel már öt címig jutott, és ő lehet az, aki először éri utol Schumachert a számokban.

A német versenyző hatalmas népszerűségnek örvendett a nézők körében, Jacques Villeneuve azonban rávilágított, hogy versenyzőtársai nem szerethették annyira piszkos módszerei miatt. Az 1997-es világbajnok szerint ugyanis Schumacher nem mutatott tiszteletet riválisai felé.

 villeneuve-schumacherrol-2019



Villeneuve szeret szélsőségesen nyilatkozni, legutóbb Leclerc-t kritizálta, most pedig egykor versenytársát, és az F1 egyik legnagyobb alakja volt nála soron: „Egyáltalán nem tisztelte a többi versenyzőt és azt, amiről a versenyzés szól. Ezzel pedig elkezdődött egy korszak, ahol mindenki ugyanezt követte.”

„Ha megnézzük a Formula-2-t és a Formula-3-t, csoda, hogy nincsen halálos áldozat minden évben. Az F1-ben is ez van. Ívet váltanak és elmozdulnak fékezés közben, ilyeneket pedig nem kellene látnunk” – folytatta kritikáját a kanadai, aki szerint a mai versenyzők sincsenek egymásra sok tekintettel.

Schumacherrel ellentétben Villeneuve úgy véli, Hamilton a fair-play mintaképe az F1-ben: „Lewis remek versenyző, mert eddig nem csinált semmit, amivel átlépte volna a határokat. Ez pedig nagy különbség – sokkal nagyobb úriember a pályán. Gyors versenyző és tiszta eszközökkel játszik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: