DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mégis hoz valami fejlesztést a Williams

Ha nem is teljes fejlesztési csomaggal, de néhány "izgalmas dologgal" érkezik a sereghajtó Európába, ami eldönti, hogy van-e még számukra remény idén.

Ugyan egyes sajtóhírek arról szóltak a napokban, hogy a sereghajtó Williams már le is állhat az idei autó fejlesztésével, annyira nincs értelme erőltetniük ezt a konstrukciót, most úgy fest, hogy valamit azért mégis próbálnak kezdeni vele. A barcelonai hétvége hagyományosan az a pont a versenynaptárban, ahova megérkeznek a nagyobb fejlesztési csomagok és ha óriási előrelépés nem is várható a grove-iaknál, bizonyos frissítésekkel ők is jelentkeznek ezúttal.

gro



George Russell, a Williams újonc Formula-1-es pilótája arról beszélt, hogy "néhány kis fejlesztést" visznek magukkal Katalóniába, ami "meg fogja mutatni, hogy mi várható a szezon hátralévő részében". A brit fiatal azt is hozzátette, hogy biztosan fejlődni fognak és javul a helyzetük és úgy fogalmazott, hogy "a csapat extrém keményen dolgoznak és várhatóak izgalmas dolgok", már ami a fejlesztéseket illeti.

"Hogy ez mennyire hoz közel minket a mezőnyhöz, azt nem tudom, de az ilyen nehéz hétvégék csak erősebbé tesznek minket. Hiszek abban, hogy lesz egy pont, amikor fordítani tudunk a dolgokon" - idézi tovább Russellt az Autosport. "Ez nem lesz most egy teljes fejlesztési csomag Barcelonában, de a fejlesztés több dologra is koncentrál, mint az aerodinamikára, vagy a fékekre. Ez majd megmutatja, hogy milyen irányba kell haladnunk és ezek alapján megérthetjük, hogy van még idén reményünk, vagy sem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: