DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Stroll visszarepítené a negyedik helyre a Racing Pointot

Lance Strollnak az az idei célja, hogy a negyedik helyre repítse a Racing Pointot, ezzel megismételve a csapat 2016-os és 2017-es teljesítményét, amit még Force India néven értek el.

Tavaly nagy vitát kavart a rajongók körében, mikor kiderült, hogy Lance Stroll kitúrja a csapattól Esteban Ocont, miután édesapja felvásárolta az anyagi nehézségekkel küzdő Force Indiát. Az eddig eltelt négy versenyen kétszer is pontot szerzett a kanadai, legutóbb, Bakuban pedig a kilencedik helyet csípte el Stroll.



Ha ezt összerakjuk azzal, hogy Sergio Perez a hatodik helyen zárta az Azerbajdzsáni Nagydíjat, amiért nyolc pontot is kapott, a Racing Point mindössze egyetlen egységgel van lemaradva a jelenleg negyedik pozícióban tanyázó McLarentől.

„Az egész szezon egy nagy fejlesztési verseny lesz” – mondta Stroll a Sky Sports-nak. „A középmezőny nagyon-nagyon szoros, mindössze néhány tized választja el a negyedik csapatot a kilencediktől. Arra számítok, hogy rendkívül kiélezett lesz a küzdelem a legvégéig, mi pedig már Barcelonára megpróbálunk vinni magunkkal egy kis extra tempót. Nagy céljaink vannak 2019-et illetően, de még hosszú szezon áll előttünk, nagyon az elején járunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: