DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon: Könnyedén lemondtam a Formula-E-ről

Sokáig úgy nézett ki, hogy Alexander Albon a Formula-E-ben köthet ki, végül aztán a Formula-2 tavalyi harmadik helyezettjére az utolsó pillanatban lecsapott a Toro Rosso. Mondjuk olyan nagyon sokat nem kellett őt győzködni.

Alexander Albonnak már a szerződése is megvolt a Formula-E-be a Nissan e.dams csapatához, amikor jött egy ajánlat az F1-ből, egészen pontosan a Toro Rossótól. A végkifejletet ismerjük, Albont kivásárolta a Red Bull-csoport a szerződéséből, hogy a Toro Rosso egyik autójába ültethesse be a reaktivált Danyiil Kvjat mellé.

Annak ellenére, hogy a Nissan már F2-es versenyzőként lecsapott rá, a Toro Rosso ajánlata pedig jóval később érkezett, Albonnak saját elmondása szerint nem volt különösebben nehéz dolga, amikor döntenie kellett. 

00119006_025



„Megvolt abban a kockázat, hogy a Formula-E-ből az F1-be igazoltam” - ismerte el Albon. „Viszont amikor én gyerekkoromban az autósportról gondolkoztam, mindig csak az F1 jutott eszembe. Az F2-ből is ez volt a cél, viszont ez egy ideig egyre és egyre valószínűtlenebbnek nézett ki. Ezért mentem akkor a Formula-E-be.”

Amikor viszont megjött a várva várt ajánlat... „Amikor megkaptam a lehetőséget, egyértelmű volt, mit akarok csinálni. Nyilván az F1 világa jóval képlékenyebb, ingatagabb, de ettől függetlenül a Formula-E-ben is teljesítenem kellett volna. Nem bántam meg semmit, ha az embernek jön egy lehetősége az F1-ből, arra le kell csapnia. Így pedig ez egy könnyű döntés volt.”

Alexander Albon első négy F1-es versenyéből kettőn is pontot tudott szerezni, legjobb eredménye eddig egy kilencedik hely, még Bahreinből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: