DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Kezd unalmas lenni a sok negyedik hely

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen az elmúlt három futamon egyaránt a negyedik helyen végzett, pedig dobogós helyekre lenne szüksége, ha szeretne beleszólni a világbajnoki harcba.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Crash számára elmondta, hogy a csapatnál lassan kezdik unni Verstappen folyamatos negyedik helyezéseit, és az atervük, hogy Barcelonában visszatérnek a dobogóra.

Miután a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót a holland, a következő három versenyen, így Bahreinben, Kínában és Azerbajdzsánban is a negyedik pozícióban zárta a versenyt.

Bár Verstappennek eddig nem volt esélye beleszólni a győzelmekért folyó harcba, Christian Horner úgy látja, csökkentették hátrányukat az élmenőkhöz képest a szezon kezdete óta: „Szerintem közelebb kerültünk a szezonnyitó óta. Melbourne-ben erős versenyünk volt. Max az egész versenyen árnyékként követte Lewist, Bahreinben már kicsit nehezebb dolgunk volt, de az a verseny rávilágított azokra a dolgokra, amiken mostanra sikerült javítanunk.”

Idén egyszer ért oda a dobogóra a Red Bull


„Aztán Kínában ismét egy erős versenyünk volt, legutóbb, Bakuban pedig még jobb, különösen, ha azt nézzük, hogy eddig nem nagyon feküdtek nekünk az ilyen stílusú pályák. Már alig várjuk, hogy visszatérjünk Európába, hiszen most olyan pályák jönnek, amik elvileg kedveznek nekünk.”

Verstappen továbbra is előzi mindkét Ferrari-pilótát a pontversenyben, Horner szerint pedig minden esélye megvan arra, hogy ledolgozza hátrányát a Mercedesekkel szemben is: „A negyedik versenynél tartunk, 36 pont a lemaradása, szóval rengeteg van még hátra. Egyszerre csak egy versenyre szabad gondolnunk, de zsinórban három negyedik hely kezd kicsit unalmassá válni. Megint a pódiumért szeretnénk harcolni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: