DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Miattunk tart ott a Red Bull, ahol

Cyril Abiteboul továbbra sem tudja elengedni a Red Bull-lal kapcsolatos sérelmeit és kijelentette, hogy az energiaitalosok csak a Renault miatt lehettek ennyire sikeresek.

A sorozatban négy világbajnoki cím után, a hibrid érában finoman szólva sem halmozta a sikereket a Red Bull-Renault, amelynek következtében végérvényesen megromlott a viszony a két fél között és azóta már külön is váltak az útjaik, Christian Hornerék a Hondával folytatták 2019-ben. Cyril Abiteboul, a Renault vezére viszont még mindig a Red Bull-lal foglalkozik...

abi_1



"Egy dologért jár a dicséret Christian Hornernek és a Red Bullnak, mert fantasztikus a kommunikációs stratégiájuk. Ez része ennek a világnak, a Formula-1-nek és a taktikának. Nem ők az első és nem is az utolsó csapat, amely minden ilyen jellegű eszközt és a médiát is felhasználja arra, hogy befolyásolja az eseményeket" - idézi Abiteboult a Renault.

"Olvastam, hogy Max Verstappen boldogan vállalja be a rajtbüntetést. Csodálatos! De azt nem akarom, hogy a tényekről elterjük a figyelmet" - tette hozzá azzal együtt, hogy "2014-ben és 2015-ben nem volt a megfelelő szinten" a motorjuk, majd jött az elmaradhatatlan odaszúrás: "A Renault hozzásegítette a Red Bullt ahhoz, hogy azzá váljon, ami ma, köszönhetően a sorozatban megnyert négy világbajnoki címnek. Anyagi szempontból a szponzorokkal, technológiai szempontból a tehetséggel és a nagyobb munkaerővel a Red Bull a Renault-nak is köszönhetően az ma, ami."

Ebben minden bizonnyal sok igazság van, de az is tény, hogy a Red Bull a Hondával is élcsapat, a Renault pedig továbbra is küszködik a középmezőnyben...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: