DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Dolgozni kell a kormány kijelzőjén

Lewis Hamilton szerint nem jók a kijelzőjének beállításai, ezért veszített időt Valtteri Bottashoz képest a virtuális biztonsági autós fázis alatt az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

A kormányon lévő kijelzőn szeretne változtatásokat eszközölni Lewis Hamilton, miután az Azerbajdzsáni Nagydíjon több másodpercet is elvesztegetett a virtuális biztonsági autós fázis során csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben. A Mercedes brit világbajnoka ott volt Bottas mögött, amikor Pierre Gasly megállása miatt "bejött" a VSC, a fázis végére azonban három és fél másodperccel elmaradt tőle, amit a hátralévő időben már nem tudott ledolgozni.

"Valtteri jobb munkát végzet nálam az időmérő utolsó körében, ami olyan helyzetbe hozta őt, hogy harcolhatott. Aztán ott volt egy egyértelmű távolság a rajtnál, amin dolgoznom kell. Majd elvesztettem két és fél másodpercet, vagy mennyit a virtuális biztonsági autó során, amit vissza kellett hoznom" - idézi az Autosport a második helyre befutó Hamiltont.

"Kilenc körrel a vége előtt ez nem volt könnyű, de az én hibámból történt és ezen dolgozni fogok. Van néhány dolog a kijelzőn, amit meg lehet javítani annak érdekében, hogy ez ne történjen meg még egyszer. Sokat nem akarok erről mondani, mert eléggé technikai cucc, a procedúráról szól, semmi komoly" - tompította mégis korábbi szavait, amikor az Autosport ezt firtatta.

A VSC szabályával kapcsolatban korábban is kiderült már, hogy "helyes értelmezéssel" időt lehet nyerni akkor is, ha elvileg kötött időt kell tartaniuk a pilótáknak és most úgy fest, hogy Bottas csinálta mindezt a legjobban, mert ez idő alatt Hamiltonnál, Vettelnél és Verstappennél is gyorsabb volt az élmezőnyben.

A finn viszont nem érez különbséget. "Szerintem ez eléggé hasonló nálunk, bár vannak különbségek" - utalt Hamiltonra. "Tulajdnképpen van egy személyes elektronikus mérnökünk, akivel a rajtokon és a kijelzőn dolgozunk. Én elégedett vagyok a kapott információkkal, elég jól tartottam magam a kijelzőn lévő időhöz, készen álltam az újraindításra, úgyhogy minden rendben ment" - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: