DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Grosjean: Ez kib*szott idegesítő

Az autó kezelhetősége mellett a technikai gondok sem derítették jókedvre Romain Grosjeant Bakuban, a Haas F1-es pilótája szerint erre most már ki kell találniuk valamit.

Számítani lehetett rá, hogy a Haas szenvedni fog Azerbajdzsánban, ez pedig már az időmérőn is tökéletesen látszott, majd a futamon sem okozott meglepetést az amerikai Formula-1-es istálló - ezúttal nem volt közük a középmezőny elejéhez és Romain Grosjeannak ráadásul ki is kellett állnia. Amikor az Autosport megkérdezte a franciát arról, hogy meglepődött-e a problémákon, nem rejtette véka alá a véleményét.

"Nem, de ez ki*szott idegesítő. Valahol nem meglepő, de le kell ülnünk és nagyon erősen el kell gondolkodnunk azon, hogy mit tudunk csinálni. Barcelona talán meleg lesz, úgyhogy rendben lehetünk ott, de aztán megyünk Kanadába, majd Monacóba és ha a negyedik-ötödik helyért akarunk harcolni a konstruktőri pontversenyben, akkor minden körülmények között versenyképesnek kell lennünk" - magyarázta Grosjean.

groha



"Ez abszolút egy olyan dolog, aminek utána kell néznünk, meg kell értenünk, aztán meg is kell oldanunk. Ugyanúgy, ahogy azokat az apró problémákat is, amelyek a garázs ezen részén jelentkeztek" - tette hozzá a francia, aki idén még nem szerzett pontot és ezúttal sem tudott megbízni az első gumikban, valamint a fékekben.

"A közepes keveréken kicsit jobb volt a tempónk, mint vártuk, azokon tudtam valamelyest harcolni a többiekkel, de aztán elfékeztem a tizenötös kanyart, kimentem egyenesen, majd ki kellett állnom a bokszba" - mondta Grosjean. A pilóta végül azért állt ki, mert "teljesen elvesztette a fékpedált", de Günther Steiner csapatfőnök szerint már előtte sem volt meg az önbizalma.

"Azt mondta, hogy nem fog semmi hülyeséget csinálni, mert az nem segít, ha túlerőlteti és összetöri az autót. Azt megtanultuk már tavaly, hogy ez nem segít. Néha jobb, ha tudjuk, hogy most nem megy és együtt élünk vele. Ez jó? Nem. De az jó lett volna, hogy ha lenne két összetört autónk? Nem" - mondta Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: