DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc szívesen nyerne Bakuban

Monaco F1-es pilótája továbbra sem hajszolja élete első királykategóriás futamgyőzelmét, ám egy érzelmi szálat figyelembe véve jó jelnek venné, ha erre Bakuban kerülne sor.

Kortársait megszégyenítő higgadtsággal állja a média és a rajongók felől érkező figyelmet az F1 élmezőnyébe idén berobbant Charles Leclerc, akiben többen nem mást, mint a Ferrari megmentőjét látják. A fiatal monacóiban a szezon első futamától kezdve meg van a potenciál a futamgyőzelemre, amire egyelőre még nem került sor, így kénytelen rendszeresen válaszolni azokra a kérdésekre, amelyek a mikor szóval kezdődnek. Mint leszögezte, ő nem a sikerre koncentrál, hanem az oda vezető folyamatra.

leclerc-portre-teszt-2019-1



„Nem vagyok a megszállottja. Jelenleg annak vagyok a megszállottja, hogy az autóban a lehető legjobb munkát végezzem, és kihozzam belőle a maximumot. Így biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb az eredmények is megjelennek. Természetesen lázasan várom ezt a pillanatot, már ha valaha is megtörténik, de szerintem nem lenne jó ötlet úgy végigcsinálni egy hétvégét, hogy csak a győzelem jár az eszemben” – idézte a pilótát a crash.net

Leclerc több szempontból is élete egyik legjelentősebb F1-es pályájára érkezett meg a napokban: egyrészt 2018-ban itt, Bakuban szerezte meg első F1-es pontjait, másrész 2017-ben a Formula-2-ben édesapja halála után mindössze néhány nappal pole-pozícióból itt nyert futamot. „Valami oknál fogva az utcai pályákon kifejezetten magabiztosnak érzem magam, ez alól Baku sem kivétel. Imádok minél közelebb autózni a falakhoz anélkül, hogy hozzájuk érnék. Ez egy pilóta számár kihívást jelent” – nyilatkozta Leclerc, aki hozzátette, hiába nem ekörül járnak a gondolatai, azért „jó jelnek” venné, ha ezen a helyszínen jönne össze az első.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: