DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton: A Ferrari gyengülhet Baku után

A Mercedes világbajnoka szerint a Ferrari végsebesség-orientáltsága Bakuban komoly előnyt jelenthet, ám abban már kételkedik, hogy az egész évet nézve ez lenne a legjobb hozzáállás.

Lewis Hamilton nincs meggyőződve arról, hogy legnagyobb riválisa, a maranellói alakulat jó megközelítéssel vágott neki a 2019-es Formula-1-es szezonnak. A Ferrari idei autójának legnagyobb erőssége a kimagasló végsebessége, amely első blikkre jól hangzik, ám ehhez visszafogott kanyartempó párosul, így a szezon eddigi részében az SF90-es összességében gyengébbnek bizonyult a Mercedes autójától. Hamilton úgy látja, ez a megközelítés csak bizonyos helyszíneken válhat az olaszok előnyévé.

 vet-ham-baku.20181



„Az egyenesekben gyorsak voltak” – reflektált vissza a Kínai Nagydíj erőviszonyaira a brit. „Tudtommal ott összességében négy tizedet nyertek, a kanyarokban viszont veszítettek. Érdekes lesz megfigyelni, meddig tartanak ki e stratégia mellett. Néhány helyen, például a következő versenyen nagyszerűen fog nekik jönni, de máshol talán kevésbé.”

Hétvégén az F1 mezőnye a roppant hosszú célegyeneséről híres Bakuba látogat, ahol a Ferrari kidomboríthatja előnyeit. Annak ellenére, hogy a Mercedes idén három versenyhétvégén háromszor szerzett dupla győzelmet, Hamilton azt hangoztatja, a világbajnoki küzdelem továbbra is kiegyensúlyozott.

„Újabb szoros csata vár ránk. A Red Bull nem tudom, hogy [Kínában] hol állt, de a Ferrari ott volt. Talán az előttünk álló helyszínek jobban feküdhetnek nekik, ki tudja. Nem számítottunk arra, hogy Ausztráliában és Bahreinben ekkora lemaradásban legyenek, ahogy arra sem, hogy Kínában ilyen előnyünk lesz. A kérdés még nem eldöntött. Szerintem mi csapatként jobban teljesítettünk, így kell tennünk a jövőben is” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: