DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Sainz együttérez Mick Schumacherrel

A McLaren F1-es pilótája pontosan tudja, milyen egy többszörös világbajnok fiaként karriert építgetni, de a spanyol szerint a nagyobb médiaérdeklődés még akár előnyökkel is járhat.

Mick Schumachert már évek óta óriási figyelem övezi, s ez csak hatványozottan igaz, amióta immár a Formula-1 közvetlen előszobájában szerepel. A tavalyi F3-as Európa-bajnok idén immár a Formula-2-ben vitézkedik, ráadásul a Bahreini Nagydíj után F1-es autókat tesztelhetett: az Alfa Romeót és ami ennél is fontosabb, a Ferrarit – amellyel édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is a legnagyobb sikereit elérte. Ha van valaki a jelenlegi mezőnyből, aki át tudja érezni, milyen ekkora figyelem mellett felnőni, az Carlos Sainz, hiszen az ő édesapja a rali és a tereprali legendája – a McLaren pilótája így beszélt erről a Crash.net hasábjain:

mick-schumacher-ferrari-teszt-dppi-1



„Főleg gyerekként, amikor még gokartoztam, éreztem, hogy rengetegen figyelnek engem, az eredményeimet és minden lépésemet. Sok gyerek és versenyző koncentrált rám csak azért, mert én voltam Sainz fia. De persze hozzászoktam, még ha annak idején nehéz is volt. Próbáltam csak a pozitívumokat nézni belőle és abból is, hogy egy kétszeres világbajnok az apám, és úgy érzem, ez csak jobb versenyzővé tett. Úgy vélem, Mick is rengeteg figyelmet kapott az utóbbi hetekben az F1-es teszt miatt, és épp ezért együttérzek vele. De van, hogy a média figyelme nem rossz. Szerintem jó helyen van jelenleg.”

Sainz ugyanakkor úgy érzi, számára a fejlődésben is segített a megkülönböztetett figyelem: „A gyerekek gyakran pimaszok, és úgy voltak vele, hogy ’le akarom győzni őt, mert ő Carlos Sainz fia, és talán az apja vagy mások figyelnek rá’. Ezt egyáltalán nem szerettem gyerekként. Apám azt mondta: harapjak vagy engem fognak megharapni. Ezután rájöttem, hogy harapnom kell, különben túl sokszor fognak legyőzni. Hirtelen kissé agresszívebb lettem, és több tiszteletet sikerült kivívnom magamnak. Nem vettem észre, de addig túl kedves és barátságos voltam, mindenért mások beleegyezésére vártam, aztán viszont agresszívebb és ezáltal jobb lettem, ez egyértelmű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: