DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Szabadedzésen is Ferrariba ülhet Mick Schumacher

A tesztbemutatkozás után a Ferrari újabb nagy dobásra készül az ifjú Schumacherrel: a helyi sajtó információi szerint a Német Nagydíj első szabadedzésén vezethet.

A 20 éves Mick Schumacher Bahreinben versenyzett először a Formula-2-ben és vezetett a Formula-1-ben: a nagydíjat követő teszt első napján a Ferrarit, a másodikon az Alfa Romeót próbálta ki. A vörös színekben történt bemutatkozás nagy nyilvánosságot kapott, ami érthető is annak tükrében, milyen ikonikus párosítás a Ferrari és a Schumacher családnév.



A német Express lap szerint a történetnek lesz folytatása is: úgy tudják, Maranello Schumacher hazai közönsége előtt, a Német Nagydíjon a pénteki első szabadedzés erejére Sebastian Vettel vagy Charles Leclerc autóját átadja juniorpilótájánának. Gyakran előfordul a Formula-1-ben, hogy a 90 perces FP1-ben tesztpilóta foglalja el valamelyik állandó versenyző helyét, de szinte kizárólag a középmezőnyben és sereghajtóknál, élcsapatok nem szoktak edzésidőt elvenni pilótáiktól.

Jorn Teske a hockenheimi pálya vezetéséből így beszélt a lehetőségről: „Az F1-be vezető útja mintha előre elrendelt lenne, ha pedig itt, a Hockenheimringen, az F1-es hétvége kontextusában tesztelhetne, az abszolút fénypont lenne a német rajongók számára” – mondta. A Német Nagydíj látogatottsága hosszú évek óta messze van az ideálistól, így a szervezők különösen örülnének a Schumachernek köszönhető érdeklődésnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: