DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Gasly tudja, hol veszít Verstappenhez képest

Óriási a különbség egyelőre a Red Bull két F1-es pilótájának teljesítménye között, de a francia érzi, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt holland csapattársával.

Pierre Gasly a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyére érkezett a 2019-es Formula-1-es idényre a Red Bull nagycsapatához, ám egyelőre jelentősen elmarad a várakozásoktól. Miközben csapattársa, Max Verstappen már egy dobogós helyezést is begyűjtött és a Ferrarikat megelőzve a harmadik helyen áll az egyéni tabellán, a franciának többször is a középmezőny csapataival és pilótáival kellett harcolnia a versenyeken.

gasly-redbull-sanghaj-1



Nem csoda, hogy sokak szerint véges lehet a Red Bull türelme Gasly felé, hiszen az energiaitalosok legendásan keményen bánnak a neveltjeikkel. Mindenesetre a Toro Rossótól előléptetett fiatal pilóta tudni véli, hol veszíti a legtöbb időt holland kollégájához képest:

„Nem annyira a bekanyarodáson múlik a dolog, a legtöbb időt főként a kijáratokon veszítem. Alapvetően túl sokat csúszkálok. Azt hiszem, kissé túl agresszív vagyok az autóval, túl sokat kérek a hátsó tengelytől, ezzel terhelem a hátsó gumikat. Jelenleg tudjuk, hogy egy dologban próbálunk fejlődni: a kanyarkijáratokon az autó hátulját illetően. Kissé túl agresszív vagyok, ezen próbálunk javítani. Úgy vélem, vannak még területek, amelyeket jobban hozzám lehet igazítani, emellett a magam részéről is tudnék jobban alkalmazkodni a vezetési stílusommal, hogy jobban kihasználjam az autóban rejlő lehetőségeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: