DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel egyelőre biztosan nem megy a Formula-E-be

Sebastian Vettel egyelőre nem érzi, hogy Formula-1-es karrierje befejezése után az elektromos világbajnokságba igazoljon, már csak azért sem, mert egyelőre befejezetlen ügyei vannak a száguldó cirkuszban.

Sebastian Vettelnek egyelőre 2020-ig van szerződése a Formula-1-ben a Ferrarival, vagyis pontosan azelőtt jár le a megállapodás, amikor technikai értelemben és a szabályokat tekintve új korszak kezdődik a száguldó cirkuszban. Ahogy annak idején a Red Bullról szólt az F1, most pedig a Mercedes dominál, sokan arra számtanak, hogy az említett határvonal után az új szabályoknak köszönhetően egy új (régi?) csapat kerülhetne ismét az élre. Sebastian Vettel viszont akkor sem tervez váltani a korábbi riválisai között is egyre divatosabbnak számító Formula-E-re váltani, ha a Ferrarinak akkor sem lenne fenékig tejfel az élet.

00119005_201



„2020-ig szerződésem van a Ferrarival” - szögezte le a négyszeres világbajnok az Autó Bildnek. „Ez még hosszú időt jelent. Egyelőre kizárom, hogy a Formula-E-be menjek vagy esetleg túraautózzak.”

Érdekes kérdés, hogy Vettel meddig akar versenyezni. „Valamit mindig vezetni fogok, egészen addig, amíg el nem veszi valaki a jogosítványomat.”

Sebastian Vettel 2019-ben eddig egyelőre futamgyőzelem nélkül, mindössze egyetlen dobogóval az összetett tabella negyedik helyén áll, 31 pontos lemaradásban a vb-címvédő, jelenleg is éllovas Lewis Hamiltonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: