DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Kvjat: Baku egy igazi adrenalinlöket, nagyon precíznek kell lenned!

Danyiil Kvjat, bár a kínai büntetésével továbbra sem ért egyet, úgy érzi, az időmérős tempója kifejezetten jó volt, és a versenyen mutatott teljesítménye is bizakodásra adhatott okot. Azerbajdzsánból most már egy jó eredménnyel szeretne távozni.

A Toro Rosso régi-új versenyzője, a 2019-re reaktivált Danyiil Kvjat egyelőre csak a szezonnyitó ausztrál futamon tudott pontot szerezni, Bahreinben tízen kívülre szorult, Kínában legutóbb pedig egy erősen véleményes büntetés sújtotta, majd végül fel is kellett adnia a versenyt. Az orosz Bakuban szeretne sokkal jobb eredményt elérni.

„A véleményem a kínai büntetéssel kapcsolatban továbbra sem változott, de ezen most már úgysem tudunk változtatni, így itt az idő, hogy Bakura koncentráljunk. Az, hogy ha továbbra is ezen rágódom, nem hozza vissza a versenyemet. A pozitív oldalon viszont ott van az időmérős tempó, ami kifejezetten erős volt, és a futamon mutatott teljesítmény is bizakodásra ad okot. A legfontosabb most az, hogy továbbra is keményen dolgozzunk, és ne kedvetlenedjünk el, aztán az eredmények jönni fognak.”

00219004_086



Az orosz természetesen nem először versenyezne már Bakuban, és nincs is rossz véleménnyel a pályáról a korábbi emlékek alapján. „Szép pálya, mert rengeteg kihívást támaszt a versenyzőknek, emiatt pedig összességében egy élvezetes hely. Hosszú, egy nagyon hosszú egyenessel, és rengeteg kanyarral, így az egész egy izgalmas versenyt jelent rengeteg lehetőséggel. Az igazán élvezetes részt az adja, hogy nagyon közel vannak a falak, egy igazi adrenalinlöket az egész hely!”

Bizonyos szempontból nem egy klasszikus hely ez, a szó legjobb értelmében. „Rengeteg előzési lehetőség van, az egyenesben pedig küzdhetsz más autókkal. Nagy kihívás itt teljesíteni a versenyt, hiszen a sok kanyar ellenére kis leszorítóerővel kell menned. A fékezés sem egyszerű, főleg az első kanyar, ahová nagyon nagy sebességgel érkezünk. Nagyon precíznek kell lenned.”

Danyiil Kvjat két Azerbajdzsánban teljesített versenyéből eddig egyet sem tudott teljesíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: