DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez a Ferrari helyett ment a McLarenhez

A mexikói 2012-re emlékezett vissza, amikor több élcsapat közül a McLarent választotta. A rá következő évben a wokingiak nem voltak versenyképesek, ami miatt úgy véli, hogy a hírnevét is elveszítette.

Valóban nem tudtak brillírozni 2013-ban a McLaren versenyzői: Jenson Button legjobb helyezése egy negyedik pozíció volt Brazíliában, míg Sergio Perezt ötödikként intették le Indiában, és az összetettben kilencedikként és tizenegyedikként végeztek.

A Racing Point versenyzője nem rendelkezik a legszebb emlékekkel a wokingi évéről: „Nem működött, mert a McLaren alapvetően rossz formában volt. Egy világbajnok, Jenson Button csapattársa voltam, mellé érkeztem. Nem teljesített jól az autó, a hatodikak voltunk a konstruktőrök között abban az évben, így dobogót sem tudunk szerezni. Az akkori tapasztalatommal nagyon szenvedtem vele, hogy a legtöbbet hozzam ki az autóból.”

Perez elmondta, hogy könnyen a Ferrariban is kiköthetett volna, ha jobban választ: „Az, hogy a McLaren milyen volt akkor, a lehető legrosszabbkor jött számomra. Ha visszamegyünk 2012-be, még a Ferrari tagja voltam és szerződést kaptam 2014-ig. Ha még egy évet eltöltök a Saubernél, akkor a Ferrarit is vezethettem volna. Maranellóba mentem és beszéltem Domenicalival, aki azt mondta, hogy csináljuk meg az előszerződést 2014-re.”

 perez-a-ferrarirol-es-mclarenrol-2019



„Akkor a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is érdeklődött, így akkor elég erős pozícióban voltam. Azt gondoltam, hogy egy versenyképes autóra van szükségem, amivel megnyerhetem a címet. Így jött a McLaren ajánlata. Versenyeket nyertek és harcoltak a bajnoki címért az azt megelőző öt évben, így nem mondhattam nemet, ez nyilvánvaló dolog volt számomra” – indokolta meg, miért a wokingiak mellett döntött.

Mostanában valóban nem volt esélye Pereznek egy-egy jobb csapathoz igazolni, aki ezt részben a wokingiak számlájára írja: „Búcsút kellett intenem a Ferrari akadémiájának és a McLarenhez mentem. Úgy gondolom, a legnagyobb hiba volt csak egy évre aláírni hozzájuk. A menedzsmentem akkor nem végzett valami jó munkát a szerződésemmel kapcsolatban. Szomorú dolog volt, ami el is rontotta az F1-es hírnevemet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: