DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egyelőre Raikkönen vezeti a B ligát

Az Alfa Romeo csapatának a menedzsere, Beat Zehnder szerint egy élmény újra Kimi Raikkönennel dolgozni. Raikkönen jelenleg a „best of the rest” címmel büszkélkedhet, vagyis a top hat után ő a legjobb.

A páros 2001-ben már dolgozott együtt, mikor Raikkönen a Sauberrel debütált az F1-ben, ahová most visszatért a finn világbajnok, Hinwilben pedig rendkívüli módon örülnek ennek.

„Egy élmény újra Kimivel dolgozni, mindig mindent belead” – idézi Zehndert a svájci Blick újság. „Vezeti a B ligát” – mondta nevetve a menedzser. Raikkönen jelenleg a hetedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, ezzel csak a három nagycsapat hat versenyzője előzi meg.

Raikkönen jól teljesít az Alfa Romeónál


Viszont ezen túl nem is vágyhat többre az Alfa Romeo, ugyanis a csapatfőnök, Frederic Vasseur szerint 2021-ig esélyük sem lesz egy jobb eredmény elérésére.

„Nem sok minden fog változni 2021-ig. Csak annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk magunkat a középmezőnyben tartani. A célunk továbbra is a konstruktőri hatodik hely az év végén.”

Az Alfa Romeo jelenleg az ötödik helyen áll, viszont olasz pilótájuk, Antonio Giovinazzi még pontot sem szerzett, míg Raikkönen mindhárom eddigi versenyen az első tíz hely valamelyikén ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: