DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltonnak nagyot kellett változtatnia

A Mercedes ötszörös F1-es világbajnoka beszélt arról, hogy mivel sikerült megfordítani a csapaton belüli csatát Kínában az időmérő végére.

Lewis Hamilton szerint változtatnia kellett a vezetést stílusán ahhoz, hogy le tudja győzni Valtteri Bottast és meg tudja nyerni a futamot hétvégén Kínában. A Mercedes brit világbajnoka nagyon rosszul érezte magát az autóban még pénteken, nehezen tudta irányítani a W10-est és komoly hátrányban volt Bottasszal szemben, amikor azonban igazán számított, már összerakta a dolgait.

change



"A hétvége folyamán az autó nagyon nem szerette azt, ahogy én vezetek ezen a pályán" - magyarázta Hamilton. "Mindig nagyon gyors voltam itt, az agresszív stílusom kiválóan működött ezen a helyszínen, de az utóbbi két évben sem a gumik, sem az autó nem igazán engedte ezt meg és nagyon sokat vesztettem."

"Nagyon-nagyon gyorsan meg kellett változtatnom a természetesen vezetési stílusomat, áttérni egy más módszerre. Ezt igazán csak az időmérő végén tudtam megcsinálni, aztán a futamon egy kicsit már közelítettem ahhoz, ami a normális stílusom lenne. Onnantól, hogy az élre álltam, meg tudtam tartani a pozíciómat és tenni, amit kell" - mondta minderről a brit.

Hamilton szerint egyébként csapata eddig nagyon jól dolgozik, 90%-ban tökéletesen teszi a dolgát és dicsérte Bottast is, aki szerinte feljavult idénre, agresszív és nagyon jól teljesít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: