DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg szerint a Ferrari rossz felé indult

Három F1-es futam után úgy fest, hogy aerodinamikailag már most megelőzte a Ferrarit a Mercedes és így látja a helyzetet Nico Rosberg, a sportág 2016-os világbajnoka is.

Nico Rosberg, 2016 Formula-1-es világbajnoka arról beszélt a Kínai Nagydíj után saját Youtube-csatornáján, hogy szerinte a Ferrari egyszerűen mellényúlt az idei autóval és hosszú időbe fog telni, mire megoldást találnak az olaszok a problémára. Mint ismert, a Mercedes és a Ferrari ellentétes felfogással nyúlt hozzá az idei első szárnyakhoz és a tesztek után minden arról szólt, hogy a Ferrari mennyire beletalált, azóta viszont érthetetlenül gyenge Sebastian Vettelék autója - pontosabban bizonyos helyzetekben iszonyatosan erős, aztán hirtelen eltűnik az előny és teljesen esélytelennek bizonyul a Mercedesszel szemben.

rosberg_2



"A Mercedes hatalmas favorit jelen pillanatban, nagyon erősnek tűnnek. Eközben a Ferrari egyszerűen szenved, aerodinamikailag rosszul rakta össze az autóját" - mondta Rosberg a Kínai Nagydíjat értékelő összegzésében. "Nagyon-nagyon kevés a leszorítóerejük a kanyarokban, ez az, ahol rengeteg időt vesztenek. Egyszerűen rossz az autó aerodinamikailag."

Rosberg szerint a Ferrari ráadásul rosszul is közelítette meg a problémát ezen a hétvégén, mert a hátsó szárnyon próbált változtatni, de ezzel túl direkt módon variált, így amíg a fő gondon javított, máson ugyanannyit rontott - a német azt mondja, hogy az első szárny módosításaival és fejlesztéseivel kellene javulni, nem ilyen drasztikus és nagy ellenhatást kiváltó változtatással.

Ebben egyébként minden bizonnyal igaza van, amíg a Mercedes folyamatosan fejleszt és javul, addig a Ferrari aerodinamikailag most már egészen biztosan hátrányban van. A maranellóiak jelenleg egy dologban bízhatnak igazán, az pedig a motorerő, ami továbbra is mellettük szól, de már a bakui hétvégén is kérdés, hogy elég lesz-e a nyers erő a hosszú egyenesben ahhoz, hogy ellensúlyozza a kevesebb leszorítóerőt a szűk kanyarokban.

"A Ferrari ott lehet erős, ahol sok az egyenes, de nehéz megítélni, hogy Baku ilyen lesz-e. Meglátjuk, én jelenleg mindenhol a Mercedest tenném előre, még Barcelonában is" - jelentette ki Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: