DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas egy „fehér csíkot” okol

A pole-pozícióból induló, de a versenyt csak második helyen záró Bottas egy festett fehér vonalat okol kerekei kipörgése miatt, amivel már a felvezető körön is meggyűlt a baja.

Valtteri Bottas a téli ígérgetések után úgy tűnik, valóban összeszedte magát, hiszen az eddigi három futamon egy győzelmet, egy leggyorsabb kört és egy pole-pozíciót is magáénak tudhat. Azonban Kínában megszerzett kvalifikációs sikerét másnap nem tudta győzelemre váltani a finn, aki egy fehér csíkot okol ezért.

„Lewisnak jobban sikerült a rajtja, ráadásul nekem már a felvezető körön is problémám akadt. Volt egy vastag fehér vonal, pontosan az én rajtkockám előtt, amin már a felvezető körön kipörögtek a kerekeim” – idézte fel Bottas a problémáját a felvezető körről, amin ketten is megpördültek.



„A rajtra azt hittem, ez javulni fog, hiszen melegebbek lettek a gumik, de ez sem segített rajtam. Amint rámentem a vonalra, kipörögtek a hátsók. Túl sokáig tartott, mire úrrá lettem a problémán, vesztettem emiatt néhány métert, Lewis pedig elkapott. Ilyen ez néha” – kesergett Bottas.

„Úgy gondolom, Lewis nagyon erős volt az első etapon, én is próbáltam közel maradni hozzá, de mikor valaki mögött autózunk, felmelegednek a kerekek, tapadást veszítünk, így nekem nehezebb dolgom volt. Onnantól kezdve már azonos volt a tempónk, persze ez nagyban függ attól, mennyire nyomja az elöl lévő. Úgy vélem, a start volt az egész verseny kulcsa, de Lewis nagyszerű munkát végzett. Most így jártam.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: