DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari megköszöni Leclerc-nek

Mattia Binotto beszélt a nagy port kavart hétvégi csapatutasításról - ő megérti a pilótákat, de továbbra is tartja, hogy legközelebb lehet, hogy fordítva fognak majd alakulni a dolgok, ennyi.

Továbbra is magyarázkodni kénytelen a logikátlan és érthetelen csapatutasítás miatt a Ferrari, ezúttal Mattia Binotto próbálta tovább védeni a mundér becsületét azzal kapcsolatosan, hogy Charles Leclerc-nek miért is kellett maga elé engednie Sebastian Vettelt a Kínai Nagydíjon. Az olaszok a vélt tempóelőnyükből semmit sem tudtak megmutatni szombat-vasárnap, esélyük se volt a Mercedes ellen, de a taktikai bizonytalankodás és tanácstalanság miatt még Max Verstappen is belepiszkált a futamukba - Leclerc a dobogó helyett csak ötödikként zárt.

what



"Egyértelműen nehéz volt ilyen csapatutasítást adni" - idézi Binottót az Autosport. "Mivel mi megértjük a pilótákat, hiszen nekik azért kell harcolniuk, hogy minél előrébb végezzenek. Természetesen nem volt ez könnyű döntés és köszönettel tartozom Charles-nak. Ahogy viselkedett, az megint megmutatta, hogy jó csapatjátékos."

"Viszont továbbra is azt gondolom, hogy lesz olyan, amikor a szituáció egyszerűen fordítva alakul majd. Csapatként nekünk a maximális pontszámra kell törekednünk és ebben a tekintetben szerintem a jó döntést hoztuk meg" - tette hozzá.

"Mi mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy ne veszítsünk időt a Mercedesszel szemben és abban az időszakban ez volt az egyetlen esélyünk. Megpróbáltuk, nem jött be, de jó, hogy adtunk egy esélyt Sebnek, csapatként megtettük, amit lehetett" - magyarázta tovább Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: