DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Másokat is elkaphattunk volna

Nem teljesen elégedett a Kínai Nagydíjon megszerzett 9. helyével Kimi Raikkönen, aki úgy érezte, a Renault ellen is fel tudta volna venni a kesztyűt, ha a futam végén a gumik nem akadályozzák meg ebben.

Raikkönen a szezon eddigi mindhárom futamán pontot szerzett új csapata, az Alfa Romeo színeiben, noha az eddigi legkevesebb most, Sanghajban jutott neki, ahol csak a kilencedik pozícióban zárt. Ehhez a gyengébb időmérője is hozzájárult, hiszen csak a hetedik sorból indulhatott, ám a taktikával és néhány rámenős előzéssel a futam felénél már biztosnak tűnt a pontszerzése. Sokáig követte Sergio Perez Racing Pointját, aki előtt lőtávolon belül volt Daniel Ricciardo Renault-ja, csata azonban végül nem alakult ki a trió tagjai között, a finn tempója pedig az utolsó körökre vissza is esett.

raikk



„Persze szereztünk legalább néhány pontot, ami jobb, mint a tegnapi formánk. Az autó elég jól kezelhető volt, de a verseny végére elvesztettem a hőmérsékletet az első gumikról” – mondta el ennek okát a finn a Motorsportnak nyilatkozva. „Szerintem a kopással nem volt baj, viszont túlságosan lehűltek, így elvesztettem az első tapadást és nem tudtam jobban nyomni. Egy kicsit kár érte, mert úgy éreztem, hogy enélkül könnyen elkaphattuk volna a többieket is – de végül ez nem jött össze.”

A mezőny rangidős pilótája a futam végeztével ugyan elveszített egy pozíciót a bajnoki tabellán Pierre Gaslyvel szemben, ám 7. helyével továbbra is ő számít a középmezőny legjobbjának.

Csapattársa, Antonio Giovinazzi nem büszkélkedhet hasonlókkal, hiszen harmadik futamán is pont nélkül maradt. Ezen a hétvégén azonban több komoly technikai hiba is hátráltatta, kezdve a motor hibás beinstallálásával, egészen a szombaton kihagyó hengerig, ami miatt az időmérőn sem tudott érdemben részt venni.

„Őszintén szólva úgy tűnik, hogy Kína nem az én hétvégém volt. Már az előző napokon is nehézségekbe ütköztünk, és ma a többiekétől eltérő taktikával próbáltunk pozíciókat nyerni, de nem sikerült. Erről ennyit, szeretnék már Bakuban lenni” – összegzett az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: