DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: A felvezető kör volt a legizgalmasabb

Ismét az utolsó helyen végzett Robert Kubica, aki elkeseredetten beszélt Kínai Nagydíjáról: az első körben inkább hagyta a többieket, hiszen tudta, hosszú távon nincs esélye. Legnagyobb gyengéje most a versenytempó.

Újabb elkeserítő verseny telt el Robert Kubica második Formula-1-es pályafutásából: a lengyel az időmérőn (18. hely) és futamon (17. hely) is utolsó lett a mért kört futó, illetve célba érő versenyzők között. Vasárnapja csúcspontjaként megforgását emelte ki a felvezető körben, a még hideg abroncson.

„Nem sok mindent mondhatok el a mai napról, hogy őszinte legyek. Számomra a legizgalmasabb pillanat az volt, amikor megforogtam a felvezető körön. Próbáltam hőmérsékletet vinni a gumikba, aztán alacsony sebességnél elveszítettem az autót a 6-os kanyarban” – mondta a Williams sajtóközleményében Kubica.



Ugyanitt versenye további részéről ennyit mondott: „Utána jól rajtoltam és a belső ívet használtam, de az igazat megvallva nem akartam kockáztatni. Közel voltam egy Racing Pointhoz, és mivel nem tudtam, hogy szűken fordul-e, inkább elég helyet hagytam és el is buktam két pozíciót. Nehéz kockáztatni, amikor tudjuk, milyen tempó várható később.”

A motorsport.com-nak azt emelte ki, hogy az FW42-vel eddig képtelen ráérezni a versenykörülményekre: „A tavalyi szezon végén úgy voltam, hogy egy körön még javítanom kell, de a versenytempó miatt egyáltalán nem aggódtam. Az igazat megvallva ez volt egyik erősségem, ehhez képest most egyáltalán nincs versenytempóm, ha a csapattársamhoz képest nézzük. Amikor kigyorsítunk a kanyarból, kiforog a kerék és elveszítem az autót, ő pedig elhúz tőlem” – mondta csüggedten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: